Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Azt hitte, tavasszal veszélytelenebb a vezetés? Tévedett!

Hajlamos a sofőr fellélegezni a téli időszak után: végre se hó, se jég, lehet a gázra lépni. Hibát követ el, aki így gondolkodik, ugyanis a tavasznak is megvannak a maga rizikófaktorai. Kezdjük ott, hogy jóval többen vannak az utakon. Mutatjuk, mire figyeljen, amint kitavaszodik!

Megjöttek a frontok és a mazsolák

Amíg tél van, hideg tél, a hó- vagy/és jégborította utcák, utak puszta látványa is arra figyelmeztet, hogy jobb lesz vigyázni. Téli gumi, felszerelés elakadás esetére, nagy ellenőrzés a téli szezon előtt – ám amikor beköszönt a jó idő, a sofőr hajlamos fellélegezni. Elmúlt a veszély, gondolja, és ugyanezt érzi rajta kívül még sok másik sofőr, valamint egy rakás tapasztalatlanabb „mazsola” is, akik télen ki sem merészkedtek a csúszós utakra. Amint azonban beköszönt a jó idő, útnak indulnak a vasárnapi vezetők kirándulgatni, rokont látogatni, kirajzanak a motorosok, biciklisek is. Hiába van szép idő, hiába nem csúszik az út, a rutintalan sofőr akkor is komoly veszélyforrás. Mivel nem járja sűrűn az útvonalat, a már megszokott gödröket sem tudja például elkerülni, nem hogy azokat, amik a téli szezon alatt keletkeztek. A tavaszi fáradtság, bágyadtság, fronthatások okozta figyelmetlenség azonban nem csak rájuk hat, öreg rókák is elrévedhetnek egy pillanatra. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság honlapján olvastuk: a baleseti statisztikák is tükrözik, hogy amikor kitavaszodik, lendületesebben, nagyobb átlagsebességgel közlekednek az emberek.

Az út nem csak a jégtől csúszhat

Na meg azt se felejtsük el, hogy nem csak télen lehet csúszós az út! A munkagépek bármelyik évszakban felhordhatják, és fel is hordják a sarat az utakra szántóföldek, építkezések közelében, ha nedvesebb az idő. A tavasz első két hónapjában is előfordulhatnak talaj menti fagyok, köd is csökkentheti a látótávolságot, és az esőtől, harmattól, párától nedves úton is megcsúszhat az autó. Különösen akkor, ha a sebességet sem megfelelően választjuk meg, hiszen minél gyorsabban hajtunk a fékezés idején, annál nagyobb a féktávolság, amit a síkos úttest is növel. Nem csak télen alapkövetelmény a jól működő fékrendszer és a megfelelő állapotú gumik a kerekeken. Ahogy az ablakot is ugyanúgy tisztán kell tartani, ha pára takarja el a kilátást, vagy bogárraj kenődött a szélvédőre, mint a téli jegesedésnél – az ablakmosó folyadékot ne felejtsük tavaszira cserélni! A kerekek légnyomását is érdemes ellenőriztetni, és ha arra gondoltunk, az idei tavaszi-nyári-őszi guminak jó lesz a kicsit kopott téli, tegyünk le az ötletről, mert ez is balesetveszélyes.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata