Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Azt hitte, tavasszal veszélytelenebb a vezetés? Tévedett!

Hajlamos a sofőr fellélegezni a téli időszak után: végre se hó, se jég, lehet a gázra lépni. Hibát követ el, aki így gondolkodik, ugyanis a tavasznak is megvannak a maga rizikófaktorai. Kezdjük ott, hogy jóval többen vannak az utakon. Mutatjuk, mire figyeljen, amint kitavaszodik!

Megjöttek a frontok és a mazsolák

Amíg tél van, hideg tél, a hó- vagy/és jégborította utcák, utak puszta látványa is arra figyelmeztet, hogy jobb lesz vigyázni. Téli gumi, felszerelés elakadás esetére, nagy ellenőrzés a téli szezon előtt – ám amikor beköszönt a jó idő, a sofőr hajlamos fellélegezni. Elmúlt a veszély, gondolja, és ugyanezt érzi rajta kívül még sok másik sofőr, valamint egy rakás tapasztalatlanabb „mazsola” is, akik télen ki sem merészkedtek a csúszós utakra. Amint azonban beköszönt a jó idő, útnak indulnak a vasárnapi vezetők kirándulgatni, rokont látogatni, kirajzanak a motorosok, biciklisek is. Hiába van szép idő, hiába nem csúszik az út, a rutintalan sofőr akkor is komoly veszélyforrás. Mivel nem járja sűrűn az útvonalat, a már megszokott gödröket sem tudja például elkerülni, nem hogy azokat, amik a téli szezon alatt keletkeztek. A tavaszi fáradtság, bágyadtság, fronthatások okozta figyelmetlenség azonban nem csak rájuk hat, öreg rókák is elrévedhetnek egy pillanatra. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság honlapján olvastuk: a baleseti statisztikák is tükrözik, hogy amikor kitavaszodik, lendületesebben, nagyobb átlagsebességgel közlekednek az emberek.

Az út nem csak a jégtől csúszhat

Na meg azt se felejtsük el, hogy nem csak télen lehet csúszós az út! A munkagépek bármelyik évszakban felhordhatják, és fel is hordják a sarat az utakra szántóföldek, építkezések közelében, ha nedvesebb az idő. A tavasz első két hónapjában is előfordulhatnak talaj menti fagyok, köd is csökkentheti a látótávolságot, és az esőtől, harmattól, párától nedves úton is megcsúszhat az autó. Különösen akkor, ha a sebességet sem megfelelően választjuk meg, hiszen minél gyorsabban hajtunk a fékezés idején, annál nagyobb a féktávolság, amit a síkos úttest is növel. Nem csak télen alapkövetelmény a jól működő fékrendszer és a megfelelő állapotú gumik a kerekeken. Ahogy az ablakot is ugyanúgy tisztán kell tartani, ha pára takarja el a kilátást, vagy bogárraj kenődött a szélvédőre, mint a téli jegesedésnél – az ablakmosó folyadékot ne felejtsük tavaszira cserélni! A kerekek légnyomását is érdemes ellenőriztetni, és ha arra gondoltunk, az idei tavaszi-nyári-őszi guminak jó lesz a kicsit kopott téli, tegyünk le az ötletről, mert ez is balesetveszélyes.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson