Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Azonnali kgfb-díj csökkentést követelnek az autóbuszoknál

Az autóbuszok kötelező felelősségbiztosítási (kgfb) díjának sürgető mérséklését követeli a közúti fuvarozók egyesülete. Szerintük az utóbbi fél évtizedben féktelenül növekedtek az erre fordítandó összegek, holott ezek a járművek kevés balesetet okoznak.

Indokolatlan emelkedés

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) Személyszállítási Tanácsa közleményében üdvözölte a kormányzat tervezetét, miszerint felülvizsgálnák a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat. Az egyesület szerint az utóbbi fél évtizedben szürreális mértékben nőttek a haszongépjármű kgfb díjak – főként az autóbuszos vállalkozások költségei. Az MKFE úgy nyilatkozott, hogy a díjak növelése indokolatlan döntés, ugyanis a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a buszok alig egy százalékban bizonyultak károkozónak a közúti balesetekben. A magas magyar kgfb-díjak mérséklésének érdekében az MKFE a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Verseny Hivatal beavatkozását kérte, továbbá a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Egyesület (IRU) állásfoglalását és több államos összehasonlító elemzését igényelte.

Átvilágítani a piacot

Az MKFE Személyszállítási Tanácsa arra figyelmeztet, hogy a magas kgfb-díjak veszélybe sodorják a vállalkozások jövőjét, ezért a díjak haladéktalan csökkentését szorgalmazzák. Ha nem sikerül teljesíteni a célokat, a magas tarifákból származó pluszköltséget a szolgáltatók kénytelenek lesznek áthárítani a megrendelőkre, ám sajnos erre sokszor – például az iskolabuszok esetében – nincs lehetőség. Ennek elkerülésére az MKFE tanácsa a kötelező felelősségbiztosítási piac revízióját sürgeti, hogy leleplezzék a társaságokat, kihasználják-e gazdasági erőfölényüket.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvilla