Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az öt legjobb természetes autóillatosító

Nem áruluk el nagy titkot, öt olyan növényt mutatunk be, amit csak be kell tenned az autódba, és kellemes illatot érzel majd hosszú ideig. Így elfelejtheted a vegyszerezett, 100 százalékosan ipari termékeket. Nem leszünk bonyolultak, de lehet, hogy ezek a megoldások még nem jutottak eszedbe.

Rozmaring és levendula

Rögtön a személyes kedvenceinkkel kezdünk. A rozmaring nem csak a konyhában lehet az egyik legdominánsabb fűszer, az autóba rakva is kifejti masszív hatását. A földbe ásva is kipusztíthatatlan növénynek számít, de ha leszeded, akkor is sokáig megőrzi remek illatát. Az intenzív illat akkor is érződik a hátul ülők számára, ha a légrácsba tuszkolod a sofőr ülése mellett. Rendkívül jó hatása van az idegekre, egy dugóban ülve vedd ki a helyéről, tedd közelebb az orrodhoz. Meg fogsz lepődni, hogy már nem is lesz kedved kiszállni, és kötözködni a percek óta mögötted dudálóval. A levendula hatását tekintve kísértetiesen hasonlít a rozmaringhoz: nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, szóval jót tesz a sofőrnek. A levendula beszerzése jóval bonyolultabb, mint a rozmaringé. Június-július környékén virágzik, akkor szokás szüretelni is. Viszont kiváló és jópofa vászonzsákok készülnek, amibe szárított formában kerül a növényből. Akár egy-két olyat is tehetsz a kocsidba, az sokáig kitart. Nyugalom, attól nem kell tartani, hogy elalszol tőle, ennyire erőteljes hatása azért egyiknek sincs.

Olajok és szárított gyümölcsök

Ha ragaszkodsz a természetes illatokhoz, akkor érdemes kipróbálnod az illóolajos megoldásokat is. Vágj ki magadnak egy darab filcet, cseppents rá néhányat a kedvencedből, és lógasd fel a klasszikus fenyőfa helyett. Igaz, a filc miatt ugyebár nem tekinthetjük teljesen természetesnek, de legalább te készítetted, már az is valami. Hidd el, sokáig megőrzi a kedvenc illatodat, amit bármikor pótolhatsz, akár egy újjal is. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen: az említett rozmaringon és levendulán kívül választhatsz bármit. Személyes kedvencünk az üdítően ható teafa, de sokan esküsznek a citromfűre, az eukaliptuszra. Télen érdekes megoldás lehet a borsmenta, ami még a légutaknak is jó lehet, ha kicsit közelebb veszed magadhoz. A szárított gyümölcs már a haladó szint, ha valaki a természetes illatosítókra esküszik. Leginkább narancsot vagy citromot szokás erre a célra használni. Karikára vágják, felfűzik egy madzagra, és hagyják kiszáradni őket. Mi nem esküszünk erre a módszere, de sokaknak lóg a visszapillantóján ilyen, házi készítésű illatorgia. Az ötödik, eddigi titkos módszerünk a rendszeres, alapos szellőztetés. Így megspórolsz egy kis pénzt, ráadásul mindig friss levegő járja át a kocsidat, így nem lesz szükséged semmilyen plusz illatra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!