Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az öt legjobb természetes autóillatosító

Nem áruluk el nagy titkot, öt olyan növényt mutatunk be, amit csak be kell tenned az autódba, és kellemes illatot érzel majd hosszú ideig. Így elfelejtheted a vegyszerezett, 100 százalékosan ipari termékeket. Nem leszünk bonyolultak, de lehet, hogy ezek a megoldások még nem jutottak eszedbe.

Rozmaring és levendula

Rögtön a személyes kedvenceinkkel kezdünk. A rozmaring nem csak a konyhában lehet az egyik legdominánsabb fűszer, az autóba rakva is kifejti masszív hatását. A földbe ásva is kipusztíthatatlan növénynek számít, de ha leszeded, akkor is sokáig megőrzi remek illatát. Az intenzív illat akkor is érződik a hátul ülők számára, ha a légrácsba tuszkolod a sofőr ülése mellett. Rendkívül jó hatása van az idegekre, egy dugóban ülve vedd ki a helyéről, tedd közelebb az orrodhoz. Meg fogsz lepődni, hogy már nem is lesz kedved kiszállni, és kötözködni a percek óta mögötted dudálóval. A levendula hatását tekintve kísértetiesen hasonlít a rozmaringhoz: nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, szóval jót tesz a sofőrnek. A levendula beszerzése jóval bonyolultabb, mint a rozmaringé. Június-július környékén virágzik, akkor szokás szüretelni is. Viszont kiváló és jópofa vászonzsákok készülnek, amibe szárított formában kerül a növényből. Akár egy-két olyat is tehetsz a kocsidba, az sokáig kitart. Nyugalom, attól nem kell tartani, hogy elalszol tőle, ennyire erőteljes hatása azért egyiknek sincs.

Olajok és szárított gyümölcsök

Ha ragaszkodsz a természetes illatokhoz, akkor érdemes kipróbálnod az illóolajos megoldásokat is. Vágj ki magadnak egy darab filcet, cseppents rá néhányat a kedvencedből, és lógasd fel a klasszikus fenyőfa helyett. Igaz, a filc miatt ugyebár nem tekinthetjük teljesen természetesnek, de legalább te készítetted, már az is valami. Hidd el, sokáig megőrzi a kedvenc illatodat, amit bármikor pótolhatsz, akár egy újjal is. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen: az említett rozmaringon és levendulán kívül választhatsz bármit. Személyes kedvencünk az üdítően ható teafa, de sokan esküsznek a citromfűre, az eukaliptuszra. Télen érdekes megoldás lehet a borsmenta, ami még a légutaknak is jó lehet, ha kicsit közelebb veszed magadhoz. A szárított gyümölcs már a haladó szint, ha valaki a természetes illatosítókra esküszik. Leginkább narancsot vagy citromot szokás erre a célra használni. Karikára vágják, felfűzik egy madzagra, és hagyják kiszáradni őket. Mi nem esküszünk erre a módszere, de sokaknak lóg a visszapillantóján ilyen, házi készítésű illatorgia. Az ötödik, eddigi titkos módszerünk a rendszeres, alapos szellőztetés. Így megspórolsz egy kis pénzt, ráadásul mindig friss levegő járja át a kocsidat, így nem lesz szükséged semmilyen plusz illatra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata