fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az öt legjobb természetes autóillatosító

Nem áruluk el nagy titkot, öt olyan növényt mutatunk be, amit csak be kell tenned az autódba, és kellemes illatot érzel majd hosszú ideig. Így elfelejtheted a vegyszerezett, 100 százalékosan ipari termékeket. Nem leszünk bonyolultak, de lehet, hogy ezek a megoldások még nem jutottak eszedbe.

Rozmaring és levendula

Rögtön a személyes kedvenceinkkel kezdünk. A rozmaring nem csak a konyhában lehet az egyik legdominánsabb fűszer, az autóba rakva is kifejti masszív hatását. A földbe ásva is kipusztíthatatlan növénynek számít, de ha leszeded, akkor is sokáig megőrzi remek illatát. Az intenzív illat akkor is érződik a hátul ülők számára, ha a légrácsba tuszkolod a sofőr ülése mellett. Rendkívül jó hatása van az idegekre, egy dugóban ülve vedd ki a helyéről, tedd közelebb az orrodhoz. Meg fogsz lepődni, hogy már nem is lesz kedved kiszállni, és kötözködni a percek óta mögötted dudálóval. A levendula hatását tekintve kísértetiesen hasonlít a rozmaringhoz: nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, szóval jót tesz a sofőrnek. A levendula beszerzése jóval bonyolultabb, mint a rozmaringé. Június-július környékén virágzik, akkor szokás szüretelni is. Viszont kiváló és jópofa vászonzsákok készülnek, amibe szárított formában kerül a növényből. Akár egy-két olyat is tehetsz a kocsidba, az sokáig kitart. Nyugalom, attól nem kell tartani, hogy elalszol tőle, ennyire erőteljes hatása azért egyiknek sincs.

Olajok és szárított gyümölcsök

Ha ragaszkodsz a természetes illatokhoz, akkor érdemes kipróbálnod az illóolajos megoldásokat is. Vágj ki magadnak egy darab filcet, cseppents rá néhányat a kedvencedből, és lógasd fel a klasszikus fenyőfa helyett. Igaz, a filc miatt ugyebár nem tekinthetjük teljesen természetesnek, de legalább te készítetted, már az is valami. Hidd el, sokáig megőrzi a kedvenc illatodat, amit bármikor pótolhatsz, akár egy újjal is. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen: az említett rozmaringon és levendulán kívül választhatsz bármit. Személyes kedvencünk az üdítően ható teafa, de sokan esküsznek a citromfűre, az eukaliptuszra. Télen érdekes megoldás lehet a borsmenta, ami még a légutaknak is jó lehet, ha kicsit közelebb veszed magadhoz. A szárított gyümölcs már a haladó szint, ha valaki a természetes illatosítókra esküszik. Leginkább narancsot vagy citromot szokás erre a célra használni. Karikára vágják, felfűzik egy madzagra, és hagyják kiszáradni őket. Mi nem esküszünk erre a módszere, de sokaknak lóg a visszapillantóján ilyen, házi készítésű illatorgia. Az ötödik, eddigi titkos módszerünk a rendszeres, alapos szellőztetés. Így megspórolsz egy kis pénzt, ráadásul mindig friss levegő járja át a kocsidat, így nem lesz szükséged semmilyen plusz illatra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata