Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az önkéntes karantén alatt se feledkezzünk meg autónkról

Citromsárga BMW a zárt parkolóban

Te is igyekszel eleget tenni a koronavírus miatt meghozott intézkedéseknek? Az autódat is önkéntes karanténba helyezted? Ilyenkor azért nem árt egy-két megelőző karbantartási műveletet végezni, például a folyadékok cseréjét.

Gumiápolás után jöhet a mosás

Ha ezeken túl vagy, esetleg nem tudod magadtól, házilag elvégezni, még mindig akadnak olyan műveletek, melyekkel Te is megbirkózhatsz. Tipikusan ilyen a gumialkatrészek konzerválása, lehetőleg még az autód alapos mosása előtt. Számos olyan rész van, aminek jót tesz, ha glicerines ronggyal áttörlöd őket, ilyen gumis részek például az ajtószigetelések, a szélvédőtömítések, a csomagtartó ajtajának gumija, de maguk a gumiabroncsok is. Nem túl kellemes feladat, hiszen először az anyag nem igazán fog megtapadni, majd azután épp ellenkezőleg, minden tiszta feketévé és ragacsossá válik. Ettől függetlenül azért még mindig ezerszer jobb glicerinnel kezelni a gumirészeket, mint mondjuk a számos fórumon olvasható kólával, netán szilikonspray-vel. Ezek ugyanis túlságosan kiszárítják a gumit. Amint leápoltad a gumirészeket, jöhet a kocsi teljes, alapos lemosása. Tisztításnál figyelj oda a kerékjárat szűkösebb részeire, valamint a kocsi aljára, a köténylemezek mögötti részre is. Ha teljesen megszáradt az autó, következzenek a „csinosítgató” műveletek, amik most nem is az autó szépsége szempontjából lesznek fontosak, mintsem a kondíciójának megőrzéséből.

A külsejét sem árt rendbe tenni

Alaposan vizsgáld végig az autót mindenhol, nem-e pattant le valahol esetleg a festék. Ha találsz ilyen részt, mindenképp távolítsd el a levált festéket, s vigyél fel a helyére rozsdagátló szert. Hagyd a termékleírásban szereplő ideig hatni, majd a biztonság kedvéért kenj a szer tetejére még egy kis festéket. Ha nem tartasz otthon egyikből sem, akkor még mindig ott van opciókként a ronda, de hasznos választás: friss zsír vagy vaksz felvitele. Ha sikerült az apróbb hibákat javítanod, érdemes átvakszolni a teljes fényezést, hogy azokat az apró részeket, repedéseket is kitöltsd, amelyekbe egyébként könnyen bejuthat a víz. Ha keresztüljut a nedvesség a festékrétegen, s eléri a fémet, akkor nagyobb bajok is lehetnek. A viasz/vakszréteg nem csak konzervál, de a karcolások ellen is óvja a fényezést – ez különösen jól jön majd, ha újra előveszed a beporosodott járgányodat, és le akarod majd mosni.

Mindenképp szánj időt a motortér kitakarítására is! Ha koszosnak látod, akkor elsőként tisztítsd meg a benne található szellőzőrácsokat és lefolyókat. Ezután következhetnek a ponthegesztések, majd a fémlemezek összeeresztése. Nézd meg, hogy a fékfolyadék-tartály, illetve az akkumulátor alatt milyen anyag van, ha lemezt találsz ott, akkor azt is ápold le valamilyen zsíros spray-vel. Ezek a részek ugyanis csúnyán bekoszolódhatnak a hosszú pihentetés alatt. Ha már szóba jöttek a fémfelületek, keress az autó karosszériáján krómozott, rozsdamentes acél, valamint bevonatmentes alumínium részeket, s krómápoló szerrel vedd őket kezelésbe. Minimum a rájuk száradt vízfoltokat távolítsd el róluk. A krómápoló egy vékony bevonatot képez a felületen, ezáltal a rozsdától is védi a fémet. Végezetül, ha mindezzel megvagy, vedd elő a jó öreg WD40-et, s kend be vele a zárakat és annak kapcsolódó elemeit, ugyanígy a motortérnyitó bowdent sem árt lekezelni vele. Ha tudod, zsírozd az ajtók, a motorháztető és a csomagtérajtó zsanérjait is. Hidd el, ezekkel az apró karbantartási műveletekkel is már sokat segíthetsz az autó konzerválásában, ráadásul hasznos időtöltésnek is számítanak ebben az időszakban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata