Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az ólommentes prémium üzemanyag. Megéri-e vagy sem?

Manapság már a benzinkutakon különböző típusú üzemanyagokkal találkozunk. Ezek nemcsak minőségükben, de oktánszámukban és árukban is különböznek. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a mi autónkban megéri-e a drágább, prémium változatokat tankolni.

Érdemes-e prémium üzemanyagot vásárolni?

Sokan választják a prémium ólommentes üzemanyagokat, melyek a tankolás során a legjobb választásnak számítanak, legalábbis a benzinkutak szerint. Amikor odaérünk a tankoláshoz, a benzinkúton dolgozók, gyakran ajánlják nekünk, hogy a hagyományos ólommentes üzemanyag helyett, válasszuk a prémium minőségűt. Ez kissé többe kerül, mint az átlagos üzemanyag, viszont az ajánlás mellé, számos előnyeit is felemlítik, mivel jó azzal is tisztában lenni, hogy mit is kapunk a pénzünkért, ha már többet kell otthagynunk a kasszánál literenként. A drágább üzemanyag használattal állítólag csökkenthetünk a jármű fogyasztásán, tisztább üzemeletetést, jobb motorműködést eredményezhetünk. Ezen felül nagymértékben hozzájárulhatunk a lerakódások kialakulásának elkerüléséhez, valamint még a motor teljesítményén is nagymértékben növelhetünk. Mindezekkel együtt jár az is, hogy a motor élettartamának hosszabbítását is segíthetjük. Viszont sokszor úgy tartják, hogy a prémium üzemanyagra kiadott pénz, teljesen feleslegesnek számít. Miért? Mivel az autókat úgy tervezték, hogy tűrjék az alacsonyabb oktánszámú üzemanyagokat, ezért nincs arra szükség, hogy extra pénzt fizessünk a prémium minőségűre.

Mely járműveknél fejti ki a prémium üzemanyag az előnyeit?

A prémium minőségű üzemanyagok előnyei csakis azoknál a járműveknél váltják ki hatékonyságukat, melyeknél a gyártó a magasabb oktánszámú benzin szükségességét írja elő. Azoknál a motoroknál, ahol nincs szükség a magasabb oktánszámra, a kopogásérzékeléssel átsiklanak ezeken az előnyökön, mint a motor teljesítményének növelése, a motor tisztán tartása, valamint az üzemanyag fogyasztás csökkenése sem fog létrejönni. Az ilyen járműveknél a prémiumok csak úgy tudják kinyilvánítani az előnyüket, ha kifejezetten úgy lettek tervezve, hogy prémium ólommentes üzemanyaggal működjenek. Ezt a gyártó előírja, és ilyenkor semmiképp se vásároljunk, normál ólommentes üzemanyagot, hisz ezzel a motorban is kárt tehetünk, illetve csökkenthetünk annak teljesítményén. Vannak olyan esetek, amikor egyes autónknál a prémium ólommentes üzemanyag válik szükségessé. Ebben az esetben valószínűleg megnőtt a tömörítési arány a motornál, ami legtöbbször a turbófeltöltős járműben fordul elő.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.03.15.-én ZÁRVA tart. 2023.03.16-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata