Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az olajszivárgás hatékony megszüntetése autóknál

A motorolaj szivárgását, minél rövidebb idő alatt meg kell szüntetni, hisz az olaj hiánya kárt tehet a motor alkatrészeiben, ez mellett, anyagilag is nagy pazarlásnak számít, a folyamatos utánatöltögetés.

A motorolaj szivárgásának okai

Az olajszivárgás nagyon bosszantó lehet. Ezt a problémát könnyedén észrevehetjük, mivel ez kisebb foltokat hagy az autó alatt, ha az nincs mozgásban. A probléma megoldásához először is meg kell találni a hibaforrást. Ezután már mi magunk is meg tudjuk oldani, ha kisebb a baj, nem igényel különösebb szaktudást. A munkálathoz szükségünk lesz csavarhúzóra, kulcsokra vagy dugókulcs készletre, és autó emelőre, esetleg olajteknő tömítésre és olajszűrőre. A munkálatot kezdjük azzal, hogy a kocsit az emelő segítségével felemeljük. Az emelőt az autó alján, biztos helyre kell tenni, ahol a lehető legerősebb, hogy a jármű súlyát biztonságosan a levegőben tudja tartani. Ezután hozzáfoghatunk a szivárgás helyének megtalálásához. Ellenőrizzük az olajteknőt és a leengedő csavart, hisz nagy valószínűséggel ezek felelnek a szivárgásért. A WD-40 spray, illetve más kenőanyag használatával, könnyíthetünk a munkán, mivel ezzel még az apróbb repedésekre is rátalálhatunk. Amennyiben felvittük a kenőanyagot és buborékokat észlelnénk, már meg is van a hiba forrása. Ilyenkor valószínűleg a leeresztő cső van megrepedve, melyet ki kell cserélni. Ha mégsem, ellenőrizzük az olajszűrőt, lehetséges, hogy nincs jól rögzítve és ez szivárog. Amennyiben valóban itt van a baj, töröljük át, és húzzuk meg. Hogyha ez nem lehetséges, cseréljük ki a szűrőt és az olajat.

A motorolaj szivárgásának kijavítása

Ha a leeresztő csavar és az olajszűrő is rendben van, akkor szerelje le az olajteknőt és ellenőrizze rajta a tömítést, hisz a sérült, illetve megrepedt tömítés az egyik gyakori oka az olajszivárgásnak. A tömítés eltávolításához, engedje le az olajat, és végezzen alapos ellenőrzést, mivel lehet a szivárgást csak apróbb repedések okozzák. A csavarok megerősítéséhez, használja a csavarkulcsait. A javítások, illetve az ellenőrzés befejezésével, amikor már nem vesz észre semmilyen szivárgást, indítsa el a motort, és újból ellenőrizze, hogy nem hagy-e nyomokat az aszfalton, illetve nem szivárog-e még valahol. A motort járassa úgy öt percig. Ha mindent rendbe talált, vissza leengedheti a járművet. Az olajszivárgást feltétlenül ki kell javítani. Ennek az ideje attól függ, hogy mekkora mértékű a szivárgás. Ezt lehet nem is vesszük észre már az elejétől fogva, mivel sokan nem ellenőrzik a motorolaj szintjét. Ha az olaj kilenc, vagy annál több napig is szivárog, akkor mindenképp hozzá kell kezdeni a probléma megoldásához. Amennyiben a szivárgás kevesebb, mint egy liter egy héten, akkor még egy-két hetet várhatunk vele. Ez még nem olyan súlyos veszteség sem anyagilag, se nem keletkeznek hatalmas károk a motorban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata