Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az LPG-s autó előnyei és hátrányai

Opel Corsa LPG-s

A gázüzemű autó sokak számára csábító lehet. Számos információ, számítás bizonyítja, hogy az „LGP-sített” gépjármű rövid időn belül visszahozza az átépítésének árát, emellett spórol is vele. Ennek ellenére sokan bizonytalanok a váltással kapcsolatos döntés meghozatalában. Nekik próbálunk segíteni.

Az LPG-s előnyök

A legkecsegtetőbb előnye a gázüzemű, LPG-s gépjárműnek a fogyasztás. Számos, online is megtalálható számítás bizonyítja, hogy a „gázos autó” fogyasztástól függetlenül is sokkal pénztárcakímélőbb, mint benzines társai. Annak ellenére takarékosabb, hogy az ilyen típusú autó több gázt fogyaszt, mint a benzines benzint. Az átépített, LPG-s autó ráfordított költsége nemcsak hogy két-három év alatt megtérül, de további megtakarításokat eredményez annál az egyszerű oknál fogva, hogy olcsóbb LPG-s gázt vásárolunk tankoláskor, nem benzint.

A következő előnye a jármű élettartama. Az LPG tisztábban ég el a benzinnél. Alacsony olefinszármazék tartalma kedvezőbb oktánszámot eredményez, valamint csökkenti a gyantásodást, a kokszosodást, és még a kenőanyagot sem hígítja. Imigyen ezekben az autókban ritkábban kell olajszűrőt és olajat cserélni.

Ehhez hozzácsapódik a kitolódott, puhább égés is, aminek köszönhetően a motor mechanikus terhelt alkatrészei nincsenek olyannyira igénybe véve, mint a benzinüzemű járgányoknál. Az olaj is jobbá, minőségibbé válik, amiben hálásabban futnak az alkatrészek. Röviden: az LPG legalább az átlagos élettartam harmadával toldja meg a gépjármű élettartamát.

Emellett az LPG-s autók környezetbarát, zöld autók. Legalábbis zöldebbek társaiknál. A gázüzemű kocsik nitrogén-oxid kibocsátása 96 százalékkal kevesebb. Nem okoz talajszennyezést, gyorsan párolog, nem keveredik a vízzel, a szállópor-kibocsátása pedig 120-szor alacsonyabb. És még a zajszennyezés miatt sem kell aggódni, mivel az LPG-s kocsik jelentősen halkabbak kollégáiknál.

Szép, szép, de mik a hátrányok?

Egy gépjármű LPG-sítésének természetesen vannak hátrányai is. Első körben fontos megjegyezni, hogy nem lehet minden gépjárművet gázüzeművé alakítani. Az olyan autók, amelyek közvetlen benzinbefecskendező rendszerrel rendelkeznek, nem alkalmasak az átalakításra. Emellett az LPG-sítés minimum 160 ezer forintba kerül. – Ez a befektetés körülbelül 2-3 év alatt térülhet meg.
Továbbá a gáztartály behelyezése a csomagtérből veszi el a helyet, ami sokak számára elrettentő áldozat lehet, illetve az ilyen típusú autók nem parkolhatnak bármelyik mélygarázsban a robbanásveszély miatt (itt felhívnánk a figyelmet arra, hogy ez nem azt jelenti, hogy az LPG-s autó bármikor felrobbanhat csak úgy, brahiból). Ám mindennek ellenére is érdemes LPG-s autót választani, ugyanis messze takarékosabb beruházás, mint egy benzines, dízeles autó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata