Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az év legjobb vontató autója lett a Peugeot 5008

Kategóriájában a Peugeot 5008-at választották az év legjobb vontató autójának a Towing Car of the Year megmérettetésen. A kocsi a sávváltásban, az akadályok kikerülésében és az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedően teljesített.

2007 óta vontatnak a díjakért

Ha nem tudná, minden évben több kategóriában rendeznek versenyt, vagy ha úgy tetszik, vetélkedést az év legjobb vontató autója díjakért, ezt angolul Towing Car of the Year-nek nevezik. A megmérettetést három brit szaklap találta ki még 2007-ben, azóta minden évben kiosztják az elismeréseket. A teszt lényege, hogy az autó mögé egy a saját tömegének 85 százalékát nyomó utánfutót akasztanak, ezzel kell egy zárt tesztpályán 95, jobb esetben pedig 110 kilométeres óránkénti sebességgel manőverezniük. Átlagos sofőr számára lehetetlen feladatnak hangozhat, hogy ilyen körülmények között trükközzön valaki, itt mégis be kell mutatni néhány fékezési manővert, szlalomot és éles kanyart. Azt nem lehet megcsinálni, hogy direkt erre a tesztre turbóz fel valaki egy modellt, mert a kocsik utánfutó nélküli viselkedését is vizsgálják. Szóval nem csak és kizárólag „vontatót” keresnek, hanem olyan kocsit, amely a való életben minden igényt kielégít, és akkor sem jön zavarba, amikor mögé akasztanak valamit.

Kétliteres dízelmotor kellett a sikerhez

Saját kategóriájában egyébként a Peugeot 5008 nyert, amelyet idén már megválasztottak az év legjobb nagyméretű szabadidőjárművének. A francia gyártó kocsija a sávváltásban és az akadályok kikerülésében volt a legjobb, de az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedőt mutatott. A versenybe benevezett modellben 2.0 literes dízelmotor volt, a feladatok végrehajtásában pedig a nyolcfokozatú automataváltó segített. A zsűri kiemelte: bár a végeredményen nem változtatott, azt is fontos hangsúlyozni, hogy a Peugeot 5008 nem csak jól oldotta meg a feladatokat, hanem még jól is néz ki…

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.