Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az év legjobb vontató autója lett a Peugeot 5008

Kategóriájában a Peugeot 5008-at választották az év legjobb vontató autójának a Towing Car of the Year megmérettetésen. A kocsi a sávváltásban, az akadályok kikerülésében és az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedően teljesített.

2007 óta vontatnak a díjakért

Ha nem tudná, minden évben több kategóriában rendeznek versenyt, vagy ha úgy tetszik, vetélkedést az év legjobb vontató autója díjakért, ezt angolul Towing Car of the Year-nek nevezik. A megmérettetést három brit szaklap találta ki még 2007-ben, azóta minden évben kiosztják az elismeréseket. A teszt lényege, hogy az autó mögé egy a saját tömegének 85 százalékát nyomó utánfutót akasztanak, ezzel kell egy zárt tesztpályán 95, jobb esetben pedig 110 kilométeres óránkénti sebességgel manőverezniük. Átlagos sofőr számára lehetetlen feladatnak hangozhat, hogy ilyen körülmények között trükközzön valaki, itt mégis be kell mutatni néhány fékezési manővert, szlalomot és éles kanyart. Azt nem lehet megcsinálni, hogy direkt erre a tesztre turbóz fel valaki egy modellt, mert a kocsik utánfutó nélküli viselkedését is vizsgálják. Szóval nem csak és kizárólag „vontatót” keresnek, hanem olyan kocsit, amely a való életben minden igényt kielégít, és akkor sem jön zavarba, amikor mögé akasztanak valamit.

Kétliteres dízelmotor kellett a sikerhez

Saját kategóriájában egyébként a Peugeot 5008 nyert, amelyet idén már megválasztottak az év legjobb nagyméretű szabadidőjárművének. A francia gyártó kocsija a sávváltásban és az akadályok kikerülésében volt a legjobb, de az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedőt mutatott. A versenybe benevezett modellben 2.0 literes dízelmotor volt, a feladatok végrehajtásában pedig a nyolcfokozatú automataváltó segített. A zsűri kiemelte: bár a végeredményen nem változtatott, azt is fontos hangsúlyozni, hogy a Peugeot 5008 nem csak jól oldotta meg a feladatokat, hanem még jól is néz ki…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata