fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autók motorterének tisztán tartása

Ahhoz, hogy járművünk hosszú életű legyen, és sokáig betöltse a funkcióját, elengedhetetlen, hogy tisztán tartsuk és figyeljünk arra, hogy a por és az egyéb szennyeződések ne tehessenek maradandó kárt benne. Ehhez folyamatos odafigyelésre van szükség, és nem csak az autó külső részeit, hanem a belsőket is tisztítanunk kell. A legfontosabb ezek közül a motor- és motorház rendszeres tisztítása, hiszen ez az autó legalapvetőbb eleme.

Az autó belső részeinek rendszeres felügyelete fontos

Tévhit, miszerint elhanyagolható lenne az autó belső részeinek rendszeres felügyelése a többi részével szemben. Gyakori jelenség, hogy az igényesnek nevezett sofőrök csak az autó külsejét is utasterét tisztítják meg, az olyan dolgokra, mint amilyen például az előbb említett motorház, egyáltalán nem figyelnek. Mivel a járművek külső részei és belső terei látszanak csak, ezek tisztasága adja meg a komfortérzetet. Azonban nem csak a kényelemre kell gondolni, hanem például a tökéletes funkcionálásra is. Ezt az emberek gyakran szem elől tévesztik, és ezért teljesen „lemondanak” a belső terek tisztításáról, gondolván, hogy az úgy sem látszik, és úgy sem mehet tönkre olyan könnyen a kosztól. Ez pedig egyáltalán nem helyes hozzáállás, mivel a por és az egyéb hasonló szennyeződések végleg tönkretehetik a motort, a szivárgó olajról nem is beszélve. Pedig sajnos elkerülhetetlen, hogy egy autó életében ne forduljon elő időszakosan. Ilyenkor persze nem kell kétségbe esni, viszont mindenképpen meg kell oldani a problémát, hogy az ne generáljon újabbakat.

A legjobb a megelőzés

A legjobb, ha eleve vigyázunk ezekre a dolgokra, és úgy próbáljuk elkerülni a fentebb említett problémák kialakulását, hogy rendszeresen tisztítjuk az autó belső részeit is. viszont abban az esetben, hogyha ezt nem tettük, és ennek következményei lettek, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen meg lehet oldani, mégpedig speciálisan ennek a problémának a megoldására kifejlesztett tisztító szerekkel. Ezek szinte bármely autós üzletben kaphatók, viszont beszerezhetőek az internetről is. Ha sikerült megvásárolni, akkor már csak annyi lesz a dolgunk, hogy egy speciális ecset segítségével alaposan átdörzsöljük az egész rendszert. A munkálatokhoz ajánlatos gumikesztyűt használni. A vegyszer olyan elemeket tartalmaz, amelyek kitűnően feloldják a zsírt, viszont az emberi bőrre nagyon károsak lehetnek, ezért érdemes fokozottan figyelni és vigyázni erre.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata