Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók motorterének tisztán tartása

Ahhoz, hogy járművünk hosszú életű legyen, és sokáig betöltse a funkcióját, elengedhetetlen, hogy tisztán tartsuk és figyeljünk arra, hogy a por és az egyéb szennyeződések ne tehessenek maradandó kárt benne. Ehhez folyamatos odafigyelésre van szükség, és nem csak az autó külső részeit, hanem a belsőket is tisztítanunk kell. A legfontosabb ezek közül a motor- és motorház rendszeres tisztítása, hiszen ez az autó legalapvetőbb eleme.

Az autó belső részeinek rendszeres felügyelete fontos

Tévhit, miszerint elhanyagolható lenne az autó belső részeinek rendszeres felügyelése a többi részével szemben. Gyakori jelenség, hogy az igényesnek nevezett sofőrök csak az autó külsejét is utasterét tisztítják meg, az olyan dolgokra, mint amilyen például az előbb említett motorház, egyáltalán nem figyelnek. Mivel a járművek külső részei és belső terei látszanak csak, ezek tisztasága adja meg a komfortérzetet. Azonban nem csak a kényelemre kell gondolni, hanem például a tökéletes funkcionálásra is. Ezt az emberek gyakran szem elől tévesztik, és ezért teljesen „lemondanak” a belső terek tisztításáról, gondolván, hogy az úgy sem látszik, és úgy sem mehet tönkre olyan könnyen a kosztól. Ez pedig egyáltalán nem helyes hozzáállás, mivel a por és az egyéb hasonló szennyeződések végleg tönkretehetik a motort, a szivárgó olajról nem is beszélve. Pedig sajnos elkerülhetetlen, hogy egy autó életében ne forduljon elő időszakosan. Ilyenkor persze nem kell kétségbe esni, viszont mindenképpen meg kell oldani a problémát, hogy az ne generáljon újabbakat.

A legjobb a megelőzés

A legjobb, ha eleve vigyázunk ezekre a dolgokra, és úgy próbáljuk elkerülni a fentebb említett problémák kialakulását, hogy rendszeresen tisztítjuk az autó belső részeit is. viszont abban az esetben, hogyha ezt nem tettük, és ennek következményei lettek, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen meg lehet oldani, mégpedig speciálisan ennek a problémának a megoldására kifejlesztett tisztító szerekkel. Ezek szinte bármely autós üzletben kaphatók, viszont beszerezhetőek az internetről is. Ha sikerült megvásárolni, akkor már csak annyi lesz a dolgunk, hogy egy speciális ecset segítségével alaposan átdörzsöljük az egész rendszert. A munkálatokhoz ajánlatos gumikesztyűt használni. A vegyszer olyan elemeket tartalmaz, amelyek kitűnően feloldják a zsírt, viszont az emberi bőrre nagyon károsak lehetnek, ezért érdemes fokozottan figyelni és vigyázni erre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata