Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók motorterének tisztán tartása

Ahhoz, hogy járművünk hosszú életű legyen, és sokáig betöltse a funkcióját, elengedhetetlen, hogy tisztán tartsuk és figyeljünk arra, hogy a por és az egyéb szennyeződések ne tehessenek maradandó kárt benne. Ehhez folyamatos odafigyelésre van szükség, és nem csak az autó külső részeit, hanem a belsőket is tisztítanunk kell. A legfontosabb ezek közül a motor- és motorház rendszeres tisztítása, hiszen ez az autó legalapvetőbb eleme.

Az autó belső részeinek rendszeres felügyelete fontos

Tévhit, miszerint elhanyagolható lenne az autó belső részeinek rendszeres felügyelése a többi részével szemben. Gyakori jelenség, hogy az igényesnek nevezett sofőrök csak az autó külsejét is utasterét tisztítják meg, az olyan dolgokra, mint amilyen például az előbb említett motorház, egyáltalán nem figyelnek. Mivel a járművek külső részei és belső terei látszanak csak, ezek tisztasága adja meg a komfortérzetet. Azonban nem csak a kényelemre kell gondolni, hanem például a tökéletes funkcionálásra is. Ezt az emberek gyakran szem elől tévesztik, és ezért teljesen „lemondanak” a belső terek tisztításáról, gondolván, hogy az úgy sem látszik, és úgy sem mehet tönkre olyan könnyen a kosztól. Ez pedig egyáltalán nem helyes hozzáállás, mivel a por és az egyéb hasonló szennyeződések végleg tönkretehetik a motort, a szivárgó olajról nem is beszélve. Pedig sajnos elkerülhetetlen, hogy egy autó életében ne forduljon elő időszakosan. Ilyenkor persze nem kell kétségbe esni, viszont mindenképpen meg kell oldani a problémát, hogy az ne generáljon újabbakat.

A legjobb a megelőzés

A legjobb, ha eleve vigyázunk ezekre a dolgokra, és úgy próbáljuk elkerülni a fentebb említett problémák kialakulását, hogy rendszeresen tisztítjuk az autó belső részeit is. viszont abban az esetben, hogyha ezt nem tettük, és ennek következményei lettek, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen meg lehet oldani, mégpedig speciálisan ennek a problémának a megoldására kifejlesztett tisztító szerekkel. Ezek szinte bármely autós üzletben kaphatók, viszont beszerezhetőek az internetről is. Ha sikerült megvásárolni, akkor már csak annyi lesz a dolgunk, hogy egy speciális ecset segítségével alaposan átdörzsöljük az egész rendszert. A munkálatokhoz ajánlatos gumikesztyűt használni. A vegyszer olyan elemeket tartalmaz, amelyek kitűnően feloldják a zsírt, viszont az emberi bőrre nagyon károsak lehetnek, ezért érdemes fokozottan figyelni és vigyázni erre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!