Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók megfelelő karbantartása

Aki autót vásárol, általában tisztában van azzal, hogy az felelősséggel, és természetesen anyagi rááldozással is jár. Ezt sehogyan sem lehet elkerülni, és folyamatosan figyelni kell a határidőkre, azonban, hogyha így teszünk, akkor biztosan nem lesz majd problémánk ezekből.

 Folyamatos ellenőrzés

Ami a legfontosabb, hogy folyamatosan végezzük (vagy végeztessük) el az ellenőrzéseket, és lehetőleg ne csak akkor, amikor az elő van írva. Bár rengeteg emberen segített az időszakos kötelező ellenőrzések bevezetése, sokszor mégsem elegendő, hiszen a potenciális meghibásodásokat lehetetlen előre kiszámolni. Hogyha hosszabb útra, esetleg nyaralásra indulnánk, mindenképpen számolni kell a lehetőséggel, hogy az autó a legváratlanabb pillanatban lerobbanhat, és nem otthoni környezetben bizony nem lesz egyszerű megjavíttatni, főleg abban az esetben, hogyha idő szűkében vagyunk. Éppen ezért is létfontosságú, hogy előrelátóak legyünk, és ennek fényében intézkedjünk, különben nagyon rosszul járhatunk. Hogyha mást nem is, a féket, az ablaktörlőt és a motort feltétlenül vizsgáltassuk meg, mert ezek a legfontosabb elemei egy autónak, amelyek nélkül lehetetlenné válik a közlekedés. Ez a folyamat nem csak nekünk, hanem a körülöttünk levő autósoknak is ugyanannyira fontos, hiszen egy baleset során nem csak az azok az emberek sérülhetnek meg, akik a meghibásodott autóban tartózkodnak, hanem azok is, akik körülöttük vannak az utcán.

Javítási munkálatok

Abban az esetben, hogyha már megtörtént volna a baj, tanácsos, hogyha szerelőhöz fordulunk. Számos olyan ember is van, aki maga is meg tudja babrálni az autóját, mert ért hozzá, viszont hogyha nem érezzük ilyennek magunkat, akkor a legjobb külső segítséget hívni. Ez a külső segítség egy ismerős is lehet, aki ért a kocsikhoz, azonban a legbiztosabb megoldás egy jól bevált szervizbe szállítani a kocsit, és lehetőleg olyan szerelőkre bízzuk a munkálatokat, akik már előzetes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Hogyha így teszünk, az sajnos beletelik egy kis időbe, és persze anyagi rááldozással is jár, azonban sokkal jobban járunk, mintha elrontanánk a kocsit a kísérletezésünkkel, vagy ami még rosszabb, figyelmen kívül hagynánk a problémát, és úgy folytatnánk tovább az utunkat. Mindenesetre, a legjobb, ha mi is értünk egy kicsit a kocsikhoz, és együtt tudunk működni a szerelőkkel, hogyha szükség van rá.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata