Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók megfelelő karbantartása

Aki autót vásárol, általában tisztában van azzal, hogy az felelősséggel, és természetesen anyagi rááldozással is jár. Ezt sehogyan sem lehet elkerülni, és folyamatosan figyelni kell a határidőkre, azonban, hogyha így teszünk, akkor biztosan nem lesz majd problémánk ezekből.

 Folyamatos ellenőrzés

Ami a legfontosabb, hogy folyamatosan végezzük (vagy végeztessük) el az ellenőrzéseket, és lehetőleg ne csak akkor, amikor az elő van írva. Bár rengeteg emberen segített az időszakos kötelező ellenőrzések bevezetése, sokszor mégsem elegendő, hiszen a potenciális meghibásodásokat lehetetlen előre kiszámolni. Hogyha hosszabb útra, esetleg nyaralásra indulnánk, mindenképpen számolni kell a lehetőséggel, hogy az autó a legváratlanabb pillanatban lerobbanhat, és nem otthoni környezetben bizony nem lesz egyszerű megjavíttatni, főleg abban az esetben, hogyha idő szűkében vagyunk. Éppen ezért is létfontosságú, hogy előrelátóak legyünk, és ennek fényében intézkedjünk, különben nagyon rosszul járhatunk. Hogyha mást nem is, a féket, az ablaktörlőt és a motort feltétlenül vizsgáltassuk meg, mert ezek a legfontosabb elemei egy autónak, amelyek nélkül lehetetlenné válik a közlekedés. Ez a folyamat nem csak nekünk, hanem a körülöttünk levő autósoknak is ugyanannyira fontos, hiszen egy baleset során nem csak az azok az emberek sérülhetnek meg, akik a meghibásodott autóban tartózkodnak, hanem azok is, akik körülöttük vannak az utcán.

Javítási munkálatok

Abban az esetben, hogyha már megtörtént volna a baj, tanácsos, hogyha szerelőhöz fordulunk. Számos olyan ember is van, aki maga is meg tudja babrálni az autóját, mert ért hozzá, viszont hogyha nem érezzük ilyennek magunkat, akkor a legjobb külső segítséget hívni. Ez a külső segítség egy ismerős is lehet, aki ért a kocsikhoz, azonban a legbiztosabb megoldás egy jól bevált szervizbe szállítani a kocsit, és lehetőleg olyan szerelőkre bízzuk a munkálatokat, akik már előzetes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Hogyha így teszünk, az sajnos beletelik egy kis időbe, és persze anyagi rááldozással is jár, azonban sokkal jobban járunk, mintha elrontanánk a kocsit a kísérletezésünkkel, vagy ami még rosszabb, figyelmen kívül hagynánk a problémát, és úgy folytatnánk tovább az utunkat. Mindenesetre, a legjobb, ha mi is értünk egy kicsit a kocsikhoz, és együtt tudunk működni a szerelőkkel, hogyha szükség van rá.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.