Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók és a típusok közti különbség

Az autó az egyik olyan eszköz, mellyel szinte minden személy rendelkezik. Egy átlagos amerikai családnak átlagosan két személyautó van a tulajdonában.

Az autótípusok közti különbség

Minden autó más technológiával van felszerelve, a motortól kezdve a gumiabroncsig, mind saját különleges tervezéssel és mérnöki munkával bír. Az egyik lényeges különbség a járműveknél a motor. Változatos lehet a hajtóművek működése, a benzin és a dízelmotoros autóknál. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, autótípustól függően. A motor mellett az autók különbözhetnek a sebességváltóiban is. Vannak kézi- és automatikus sebességváltóval felszerelt típusok. Egyes járműveknél eltérnek a fékek, a differenciálművek, a gumik működése, például lehetnek négy kerék meghajtásúak is. Ezen kívül a különböző kiegészítők, mint az üzemanyagmérők, az ajtók biztonsági zárai, az ablakemelők, a turbófeltöltők, az irányjelzők, a szélvédőtörlők is nagyon változatosak. Minden technológiában találhatunk előnyöket és hátrányokat. Az autó vásárlása során ezek figyelembe vételét a saját igényeink, illetve pénztárcánkhoz mérten alakíthatjuk.

A sebességváltó

Az autók közt az egyik lényeges különbséget a sebességváltó adja. Ez az alkatrész teszi lehetővé a motor és a hajtókerekek közti sebességváltást a jármű lassulása, illetve gyorsulása során. Az automata és a kézi sebességváltók közti különbség, befolyásolja a vezetést. Az automata sebességváltókkal felszerelt autókban nincs tengelykapcsoló pedál, ez kényelmesebb vezetést tesz lehetővé a tulajdonosok számára. Egy jármű vásárlása során, az egyik lényeges kérdés még, hogy az adott típus első-, hátsó-, illetve négy kerék meghajtású legyen. A négy kerék meghajtással a gyártók csak a részidős meghajtásra utalnak, mivel ezt csak extrém körülmények közt használják. A szélvédő törlők gondoskodnak a tökéletes kilátásról. A legújabb modern autók, már esőérzékelővel vannak felszerelve, így azok az időjáráshoz viszonyítva kapcsolnak be, és annak megfelelő gyorsasággal dolgoznak. Sokaknál fontos, hogy egy autó légkondicionálóval legyen felszerelve. Ez a nagy melegekben kellemes utazást biztosít, viszont kihatással van a jármű üzemanyag fogyasztására.  Még számos más különbséget találhatunk az autó típusok közt, melyek alapos áttanulmányozása elengedhetetlen az autó kiválasztásánál, hogy azok számunkra tökéletes és kényelmes utazást biztosíthassanak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

<