Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autók és a típusok közti különbség

Az autó az egyik olyan eszköz, mellyel szinte minden személy rendelkezik. Egy átlagos amerikai családnak átlagosan két személyautó van a tulajdonában.

Az autótípusok közti különbség

Minden autó más technológiával van felszerelve, a motortól kezdve a gumiabroncsig, mind saját különleges tervezéssel és mérnöki munkával bír. Az egyik lényeges különbség a járműveknél a motor. Változatos lehet a hajtóművek működése, a benzin és a dízelmotoros autóknál. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, autótípustól függően. A motor mellett az autók különbözhetnek a sebességváltóiban is. Vannak kézi- és automatikus sebességváltóval felszerelt típusok. Egyes járműveknél eltérnek a fékek, a differenciálművek, a gumik működése, például lehetnek négy kerék meghajtásúak is. Ezen kívül a különböző kiegészítők, mint az üzemanyagmérők, az ajtók biztonsági zárai, az ablakemelők, a turbófeltöltők, az irányjelzők, a szélvédőtörlők is nagyon változatosak. Minden technológiában találhatunk előnyöket és hátrányokat. Az autó vásárlása során ezek figyelembe vételét a saját igényeink, illetve pénztárcánkhoz mérten alakíthatjuk.

A sebességváltó

Az autók közt az egyik lényeges különbséget a sebességváltó adja. Ez az alkatrész teszi lehetővé a motor és a hajtókerekek közti sebességváltást a jármű lassulása, illetve gyorsulása során. Az automata és a kézi sebességváltók közti különbség, befolyásolja a vezetést. Az automata sebességváltókkal felszerelt autókban nincs tengelykapcsoló pedál, ez kényelmesebb vezetést tesz lehetővé a tulajdonosok számára. Egy jármű vásárlása során, az egyik lényeges kérdés még, hogy az adott típus első-, hátsó-, illetve négy kerék meghajtású legyen. A négy kerék meghajtással a gyártók csak a részidős meghajtásra utalnak, mivel ezt csak extrém körülmények közt használják. A szélvédő törlők gondoskodnak a tökéletes kilátásról. A legújabb modern autók, már esőérzékelővel vannak felszerelve, így azok az időjáráshoz viszonyítva kapcsolnak be, és annak megfelelő gyorsasággal dolgoznak. Sokaknál fontos, hogy egy autó légkondicionálóval legyen felszerelve. Ez a nagy melegekben kellemes utazást biztosít, viszont kihatással van a jármű üzemanyag fogyasztására.  Még számos más különbséget találhatunk az autó típusok közt, melyek alapos áttanulmányozása elengedhetetlen az autó kiválasztásánál, hogy azok számunkra tökéletes és kényelmes utazást biztosíthassanak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata