fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autó utólagos hangszigetelése

Száguldó autó

Az autógyártók sok esetben spórolnak a hangszigetelésen. Igazán jól csak a drága prémium kategóriás autóknál szigetelnek a gyártók. Miért okoz gondot a nem megfelelő hangszigetelés? Miért spórolnak ezen a gyártók? Mi történik, ha utólag túl sok hangszigetelő anyag kerül az autóba?

Némi utómunkával pótolható, ami zajcsillapítás terén a gyártás során kimaradt

Az autó hangszigeteléséhez szőnyegekre, kárpitokra és zajcsillapító szivacsokra van szükség. Ezek az autó karosszériájába vannak elhelyezve. Gazdasági okokból, illetve a gépjármű súlyának csökkentése érdekében a gyártók sok esetben spórolnak a hangszigetelő anyagok mennyiségén. Rendesen csupán a drága prémium kategóriás autóknál szigetelnek a gyártók. Azonban megfelelő hangszigetelés nélkül nincs kellő védelme az autó utasterének a motor, a sebesség vagy a felfüggesztés okozta zaj és rezgés ellen. Szóval számos esetben érdemes megfontolni az autó utólagos hangszigetelését, hogy kevesebb legyen a mechanikai és a gördülési zaj. Ráadásul nemcsak az autó lesz csendesebb az utólagos hangszigetelésnek köszönhetően, hanem a hifi is jobban fog szólni. Puffogás és fémes zaj helyett, határozott mély hangok, valamint tiszta közepek és magasok hallhatóak majd. Az utólagos hangszigeteléssel a hangszórók által keltett rezgéseket és zavaró hanghullámokat is tudják csillapítani.

Minden esetben tanúsítvánnyal rendelkező szigetelések kerüljenek az autóba

Jól elhelyezett, megfelelő hangszigetelő anyagok használatával jelentősen csökkenthetőek az említett zajok. Fontos, hogy minden esetben tanúsítvánnyal rendelkező szigetelések kerüljenek az autóba. Azonban túlzásba sem szabad esni, mivel a túl sok utólagos szigetelés nagy mértékben megnövelheti az autó súlyát. A megnövekedett súly pedig ronthatja az autó teljesítményét, valamint növelheti az üzemanyag-fogyasztást. Elsőre talán egyszerűnek tűnik a zaj- és hangcsillapító anyagok beszerelése, azonban nem ennyire egyszerű a dolog. Sokféle speciális hangszigetelő anyag kapható az autókba, melyek kialakítása a felhasználástól függ. Minden esetben érdemes felkeresni egy kellő tapasztalattal rendelkező beszerelőműhelyt, ahol megkeresik a zavaró zajforrás helyét és felszámolják a zaj okát. A házilag elkészített, ide-oda tömködött szivacsok és drótozások nem jelentenek hosszú távon megoldást. Az autó utólagos hangszigeteléséhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem és a minőségi anyagok használata. A szakemberek pontosan tudják, hogy a különféle anyagok milyen felhasználási területre alkalmasak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata