Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó utólagos hangszigetelése

Száguldó autó

Az autógyártók sok esetben spórolnak a hangszigetelésen. Igazán jól csak a drága prémium kategóriás autóknál szigetelnek a gyártók. Miért okoz gondot a nem megfelelő hangszigetelés? Miért spórolnak ezen a gyártók? Mi történik, ha utólag túl sok hangszigetelő anyag kerül az autóba?

Némi utómunkával pótolható, ami zajcsillapítás terén a gyártás során kimaradt

Az autó hangszigeteléséhez szőnyegekre, kárpitokra és zajcsillapító szivacsokra van szükség. Ezek az autó karosszériájába vannak elhelyezve. Gazdasági okokból, illetve a gépjármű súlyának csökkentése érdekében a gyártók sok esetben spórolnak a hangszigetelő anyagok mennyiségén. Rendesen csupán a drága prémium kategóriás autóknál szigetelnek a gyártók. Azonban megfelelő hangszigetelés nélkül nincs kellő védelme az autó utasterének a motor, a sebesség vagy a felfüggesztés okozta zaj és rezgés ellen. Szóval számos esetben érdemes megfontolni az autó utólagos hangszigetelését, hogy kevesebb legyen a mechanikai és a gördülési zaj. Ráadásul nemcsak az autó lesz csendesebb az utólagos hangszigetelésnek köszönhetően, hanem a hifi is jobban fog szólni. Puffogás és fémes zaj helyett, határozott mély hangok, valamint tiszta közepek és magasok hallhatóak majd. Az utólagos hangszigeteléssel a hangszórók által keltett rezgéseket és zavaró hanghullámokat is tudják csillapítani.

Minden esetben tanúsítvánnyal rendelkező szigetelések kerüljenek az autóba

Jól elhelyezett, megfelelő hangszigetelő anyagok használatával jelentősen csökkenthetőek az említett zajok. Fontos, hogy minden esetben tanúsítvánnyal rendelkező szigetelések kerüljenek az autóba. Azonban túlzásba sem szabad esni, mivel a túl sok utólagos szigetelés nagy mértékben megnövelheti az autó súlyát. A megnövekedett súly pedig ronthatja az autó teljesítményét, valamint növelheti az üzemanyag-fogyasztást. Elsőre talán egyszerűnek tűnik a zaj- és hangcsillapító anyagok beszerelése, azonban nem ennyire egyszerű a dolog. Sokféle speciális hangszigetelő anyag kapható az autókba, melyek kialakítása a felhasználástól függ. Minden esetben érdemes felkeresni egy kellő tapasztalattal rendelkező beszerelőműhelyt, ahol megkeresik a zavaró zajforrás helyét és felszámolják a zaj okát. A házilag elkészített, ide-oda tömködött szivacsok és drótozások nem jelentenek hosszú távon megoldást. Az autó utólagos hangszigeteléséhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem és a minőségi anyagok használata. A szakemberek pontosan tudják, hogy a különféle anyagok milyen felhasználási területre alkalmasak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata