Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó nem szereti a port

Az autózás őskorában a maga után porfelhőt kavaró, gyorsan száguldó négykerekű képe jelképezte az autózással együtt járó sebességet. Ma már nem látszik az utakon porfelhő a kocsik nyomában, de a por és káros hatása azért nem szűnt meg.

A por és ami benne van

A por – alap esetben és túlnyomó részt – kvarcszemcsék sokasága. A valóság azonban – mint általában mindenben – a por esetében sem ilyen egyszerű. Az út porában ugyanis van minden, ami az autónak árt. Mindjárt a kvarcszemcsék, amelyek üveg keménységűek és mindent roncsolnak, koptatnak, ami csak mozog, forog. Ugyanez vonatkozik valamennyi, az autónál használatos folyadékra, amelyekben a homok szintén nem kívánt hatást fejt ki. Vagyis vigyázni kell a porral. Az első, amit tehetünk, hogy nem hajtunk extrém poros utakra. Nagy szárazság, a nyári hőség idején nem megyünk erdei, mezei földútra, vagy – ha mégis – akkor minél lassabban, hogy lehetőleg ne sok port verjünk fel.

A por nem csak homok

A por a szélvédő kemény üvegjének is ártani képes. Azzal, hogy eltömíti az üzemanyag, a levegő és minden egyéb útját, komoly bonyodalmakat okozhat az autó motorjában. Az olajba, az üzemanyagba kerülve kenés közben mikrosérüléseket okoz a mozgó alkarészeken. Ezért van annyi fajta szűrő a neuralgikus helyeken az olaj, az üzemanyag, a levegő útjában. Ezeket azonban folyamatosan tisztítani vagy cserélni kell, mert a rajtuk fennakadt por egy idő után korlátozza a szűrőképességüket. Persze a porban számos vegyszer és szerves anyag is megtalálható. Minden, amit csak el tudunk képzelni. Ezek kiszűrése is fontos, mert ugyancsak zavarhatják a motor működését. Ezért a nyári hónapokban szenteljünk különös figyelmet az autóban lévő szűrők állapotának!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.