fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autó felfüggesztésének módosítása

Nagyon sokan tuningolják fel az autójukat, sokak azért, hogy jól nézzen ki, sokan viszont azért, mert valamilyen hatást akarnak elérni vele, amely könnyebbé és komfortosabbá teszi az autózásaikat. Akármelyik esetről is legyen szó, drága alkatrészekről és költséges felszereltetésről beszélünk, amelyet nem mindenki engedhet meg magának. Azonban ha megteszi, biztosan nem fogja megbánni, főleg, ha a komfortot szolgáló berendezések mellett dönt.

Az autó felfüggesztés tuningolása

Ha valaki úgy dönt, hogy olyan szerkezettel tuningolja fel az autóját, amely megkönnyíti és kényelmessé teszi a vezetési folyamatot, akkor biztosan pontos elképzelései vannak arról, hogy miért és hogyan akarja ezt megvalósítani. Leggyakrabban az olyan eszközöket részesítik előnyben, amelyek az autó stabilitásában segítenek. Ilyenek például a lengéscsillapítók, amelyeknek az a szerepük, hogy a felfüggesztést tegyék stabilabbá. Ha úgy döntünk, hogy módosítjuk az autó felfüggesztését, akkor az először is azzal jár, hogy kicseréljük a gyári teleszkópokat egy másik jobbra. Persze, ez még önmagában nem hozza meg a kívánt eredményt, hiszen ahhoz, hogy elérjük a kívánt célt, sokkal több intézkedésre van szükség. Érdekes, hogy az embereknek gyakran azért jut eszükbe módosítani a felfüggesztésen, mert az meghibásodik, és ki kell cserélni. Ha már ki kell cserélni, akkor gyakran választják a jobbik opciót a rosszabb helyett. Azonban mindennek az alapja a helyes, jól működés. Ha ez nincs meg, lehet akármilyen tuning, az autó nem lesz használható. Nézzük, hogy mik azok a jelek, amelyek a felfüggesztés meghibásodására utalnak (mind az alap, mind a tuningautó esetében).

A felfüggesztés problémái

Az első és legfontosabb a jobbra, vagy balra húzás. Ha ezt tapasztaljuk, akkor szinte teljesen biztos, hogy a felfüggesztéssel van a baj. Ilyen esetben el kell menni egy szervizbe, hogy ők mondják meg, hogy mennyire súlyos a probléma. A legtöbbször azonban nem okoz akkora gondot, meg lehet úszni egy sima beállítással is. A második gyakori jelenség, amely a felfüggesztés hibájára utal, az a rángatózás. Ilyenkor nagyon kényelmetlen a benne ülők számára, hiszen a megszokott egyenletes útfelülethez képest az egyenletlent érzékelik. Ha valakinek nem bírja a gyomra az utazást, bizony pokoli lehet. Természetesen ezek nemcsak kényelmetlenek, de veszélyesek is, úgyhogy ha valaki ezeket tapasztalja, akkor nagyon gyorsan el kell mennie, és egy szakember segítségét kérnie, amíg nem súlyosbodik még jobban a helyzet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata