Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autó fék nélkül egy rémálom

Az autó nyújtotta nagy élmény, hogy minden erőkifejtés nélkül nagy sebességgel lehet vele helyet változtatni, rövid idő alatt, gyorsan, nagy távolság tehető meg a segítségével. Az élmény azzal teljes, hogy – ha akarunk vagy szükséges – meg is tudunk az autónkkal állni.

A fékrendszerek egyre jobbak és egyre bonyolultabbak

Ahogy gyorsultak az autók, ahogy nőtt a csúcssebesség, úgy tökéletesedtek a fékrendszerek is. Ezek azonban máig egyszerű alapelven működnek, aminek lényege: a mozgási energia átalakítása súrlódás útján hőenergiává, egészen egyszerűen fogalmazva, az autó nagy sebességgel forgó keréktengelyét odaszorítjuk valamihez, ami olyan erősen súrlódik vele, hogy képes meg is állítani. Mondhatnánk, hogy egészen primitív megoldásról van szó, mintha csak letennénk a lábunkat a bicikliről és úgy állítanánk meg. Az elv valóban egyszerű, de a fékrendszerek mára rendkívül bonyolultak, egyben igen biztonságosak lettek.

Az autósnak mit kell tudnia a fékrendszerről?

A számos érzékelővel, rásegítővel, hidraulikával és komputeres vezérléssel (ABS) felcicomázott fékrendszerekkel kapcsolatban a hétköznapi autósnak igazán csak azt nem szabad elfelejtenie, hogy jól működő fékrendszer nélkül nem szabad autóba ülnie. Ehhez elsősorban a folyamatosan kopó fékalkatrészek, mint a fékbetét, a féktárcsa cseréjéről kell időről időre gondoskodnia, a fékolaj időszakos cseréjével egybekötve. Ezekre sem kell azonban külön figyelmet szentelni, elég, ha a műszerfal kijelzői, vagy a fedélzeti komputer jelzéseit követjük. Ezek időben informálnak a megkopott és cserére szoruló fékalkatrészekről, vagy a fékolaj esetleges elfolyásáról. Minden egyébre ott van a szakember segítsége és a bankkártyánk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.