Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autósok, figyelem! Így szigorodtak a műszaki vizsga feltételei

Gumiabroncsok cseréje

A műszaki vizsgálati bizonyítványt nem kell magunknál tartani, a korlátozott alkalmasság viszont már lehetséges hazánkban a műszaki vizsga során. Ha egy hibának veszélyhelyzetet teremtő vagy környezetkárosító hatása van, mindenképp meg kell csináltatni. Inkább előbb, mint utóbb, különben drága mulatság elé nézünk.

Olykor jár a türelmi idő

Bár még 2018-as a történet, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy megszigorodtak a műszaki vizsga feltételei Magyarországon. Néhány álhír is összezavarta a képet, azzal például sokakat ijesztgettek, hogy mindig magunknál kell tartani a műszaki vizsgálati bizonyítványt, mert büntetés járhat érte a rendőrtől, ha nem tudjuk bemutatni. Ez nincs így, külföldön viszont valóban elkérhetik ezt a dokumentumot egy EU-s rendelet alapján.

A műszakin kisebb hibák beleférnek, ilyen lehet például a szélvédő apró repedése, de ez is csak akkor, ha nem az ablaktörlő által behatárolt részen található. Ha egy probléma a biztonságot nem veszélyezteti, és környezetkárosító hatása sincs, akkor még megkapja a műszaki engedélyt a személyautó.

Ha viszont jelentős a hiba, azt mindenképpen javíttatni kell, nincs mese. Ami újítás, hogy türelmi idő jár erre a folyamatra, ez két hónap, de utána be kell mutatnunk, hogy elvégeztük, elvégeztettük a kért javításokat. Ezt nevezik korlátozott alkalmasságnak. Ami kellemetlen: ilyenkor másodjára is be kell fizetni a műszaki vizsga díját, hiszen új eljárásról lesz szó.

Elveheti a rendőr az iratokat

Ha pedig konkrétan valós veszélyt jelent a közlekedőkre egy hiba, akkor megtiltják a kocsinak a közlekedést addig, amíg ez fennáll. Persze ezek alapból olyanok, amelyekkel szerelőhöz fordulnánk, úgyhogy érdemes a problémákat már a műszaki előtt orvosolni. Hogy mik ezek? A fékrendszer hibás működése, a törött szélvédő, a hiányzó lámpa, vagy a használhatatlan váltó. Ezek alkalmatlanná teszik a személygépkocsit a közlekedési szabályok betartására.

Ezzel azért sem érdemes kivárni, mert ha a hasonló jellegű hibát egy rendőr szúrja ki, azonnal kivezetheti a forgalomból a kocsit, elkísérheti egy tizenöt kilométeren belül található szervizbe, és elveheti annak okmányait. Ezeket csak akkor adják vissza, ha a gépjármű újra alkalmassá válik a balesetmentes közlekedésre.

Apróság, de szintén újítás, hogy a vizsgabiztos díjazása minden esetben jár, azaz akkor is fizetni kell, ha nem megy át a kocsi – ennek díja 16 ezer 290 forint maradt. Éppen ezért érdemes jól felkészített autóval beállítani, hogy ne szórjuk feleslegesen a pénzt egy sikertelen műszakira.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata