Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autósok, figyelem! Így szigorodtak a műszaki vizsga feltételei

Gumiabroncsok cseréje

A műszaki vizsgálati bizonyítványt nem kell magunknál tartani, a korlátozott alkalmasság viszont már lehetséges hazánkban a műszaki vizsga során. Ha egy hibának veszélyhelyzetet teremtő vagy környezetkárosító hatása van, mindenképp meg kell csináltatni. Inkább előbb, mint utóbb, különben drága mulatság elé nézünk.

Olykor jár a türelmi idő

Bár még 2018-as a történet, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy megszigorodtak a műszaki vizsga feltételei Magyarországon. Néhány álhír is összezavarta a képet, azzal például sokakat ijesztgettek, hogy mindig magunknál kell tartani a műszaki vizsgálati bizonyítványt, mert büntetés járhat érte a rendőrtől, ha nem tudjuk bemutatni. Ez nincs így, külföldön viszont valóban elkérhetik ezt a dokumentumot egy EU-s rendelet alapján.

A műszakin kisebb hibák beleférnek, ilyen lehet például a szélvédő apró repedése, de ez is csak akkor, ha nem az ablaktörlő által behatárolt részen található. Ha egy probléma a biztonságot nem veszélyezteti, és környezetkárosító hatása sincs, akkor még megkapja a műszaki engedélyt a személyautó.

Ha viszont jelentős a hiba, azt mindenképpen javíttatni kell, nincs mese. Ami újítás, hogy türelmi idő jár erre a folyamatra, ez két hónap, de utána be kell mutatnunk, hogy elvégeztük, elvégeztettük a kért javításokat. Ezt nevezik korlátozott alkalmasságnak. Ami kellemetlen: ilyenkor másodjára is be kell fizetni a műszaki vizsga díját, hiszen új eljárásról lesz szó.

Elveheti a rendőr az iratokat

Ha pedig konkrétan valós veszélyt jelent a közlekedőkre egy hiba, akkor megtiltják a kocsinak a közlekedést addig, amíg ez fennáll. Persze ezek alapból olyanok, amelyekkel szerelőhöz fordulnánk, úgyhogy érdemes a problémákat már a műszaki előtt orvosolni. Hogy mik ezek? A fékrendszer hibás működése, a törött szélvédő, a hiányzó lámpa, vagy a használhatatlan váltó. Ezek alkalmatlanná teszik a személygépkocsit a közlekedési szabályok betartására.

Ezzel azért sem érdemes kivárni, mert ha a hasonló jellegű hibát egy rendőr szúrja ki, azonnal kivezetheti a forgalomból a kocsit, elkísérheti egy tizenöt kilométeren belül található szervizbe, és elveheti annak okmányait. Ezeket csak akkor adják vissza, ha a gépjármű újra alkalmassá válik a balesetmentes közlekedésre.

Apróság, de szintén újítás, hogy a vizsgabiztos díjazása minden esetben jár, azaz akkor is fizetni kell, ha nem megy át a kocsi – ennek díja 16 ezer 290 forint maradt. Éppen ezért érdemes jól felkészített autóval beállítani, hogy ne szórjuk feleslegesen a pénzt egy sikertelen műszakira.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.