Autószerviz Szeged: Árajánlatot kérek   
Tel: +36 62 554 013; E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Autódiagnosztika Szegeden

A korszerű járművek hibátlan működését fedélzeti elektronika, komputer ellenőrzi és vezérli. Az általa észlelt hibát a műszerfalon jelzi motorhiba lámpával. Autódiagnosztika a számítógépes hibamegállapítás, a hibakód kiolvasás és törlés. Látszólag bitakrobatika ez, de a valóságban ma is figyelmet, szakértelmet, sok tapasztalatot igénylő műveletsorról van szó. A Kovács Autó prémium szervize ebben is kiváló, ezzel a szolgáltatással is áll Szeged és a környék autósainak rendelkezésére.

Motordiagnosztika régen és ma

Az autódiagnosztika régi típusú autóknál szemrevételezéssel, hallás alapján a kihagyó, dadogó, akadozó vagy éppen kopogó motor, az ütemtelen működés alapján is lehetséges. Autószervizek többsége felszerelt futómű, lengéscsillapító, fékhatás, fényszóró és más alkatrészek működésének mérésére és beállítására. Ezt is nevezhetnénk autódiagnosztikának, de autószerelő szaknyelven ez már állapotfelmérést jelent. Az autódiagnosztika computeres hibakód kiolvasás. Autódiagnosztika hibakódok EOBD, OBD és OBD2 ként ismertek. Szinte minden vezérlő egység diagnosztizálható az autóban. Gyújtás, üzemanyag-ellátástól, motorvezérlés, váltó, ABS rendszer, kormányszerkezet, felfüggesztés, kipufogó rendszer és az autó teljes elektromos rendszere. Olykor elég egy tisztítás, gyertyacsere, gyújtásbeállítás vagy a kipufogórendszer javítása. Az is előfordulhat, hogy a dugattyút kellett javítani vagy cserélni, a motort megfúrni, a hengerfejjel bajlódni, és így tovább.

Computeres autódiagnosztika

hibakod-kiolvasas-motordiagnosztika

A Kovács Autószerviz BOSCH KTS 540 diagnosztikai műszert használ hibakód kiolvasáshoz és törléshez. A fedélzeti komputerbe épített ellenőrzőrendszer észleli és regisztrálja a hibát, annak meglétét a műszerfalon külön ikon jelzi. Ez a motordiagnosztikai jelzőábra, (MIL-lámpa vagy check engine szimbólum). Bármi miatt jöjjön is elő a jelzés, azt komolyan kell venni, mert ez már a súlyosabb rongálódás veszélyére hívja fel a figyelmet, vagy a kocsi motorjának, biztonságos működése kerül veszélybe annak minden következményével együtt.

Árajánlat, időpont kérés
Kérem töltsön ki minden mezőt!
Max file size is 50 MB. A pontos beazonosítás érdekében lehetőség szerint csatolja forgalmi engedélyének fotóját.
Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni, kérjük hívja a +36 62/554-013 telefonszámot!