Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autóbiztosítás: mi van, ha megkötjük a kötelezőt, de rövid időn belül eladjuk a kocsit? Visszajár a pénz?

pénz a kézben

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, azaz a KGFB elengedhetetlen, kötelező minden a közlekedésben résztvevő járgányra: személy- vagy teherautóra, motorkerékpárra, robogóra, utánfutóra és lakókocsira egyöntetűen szükségszerű biztosítási forma. A rendeltetése, hogy az általunk másoknak okozott károkat helyettünk a biztosító térítse meg. Enélkül nem vehetünk részt a közúti forgalomban, ellenkező esetben tetemes szankcióval számolhatunk. A KGFB érvényessége alapesetben a megkötéstől kalkulált egy év, és amennyiben az évforduló előtt megfelelő időben nem mondjuk fel biztosítóváltás miatt, automatikusan egy évre meghosszabbodik. Általánosságban többféle díjfizetési ütemezés választható: létezik negyedéves, féléves, éves is. De vajon mi van akkor, ha megkötjük, befizetjük, de eladjuk az autót? Hm. Visszajár a pénz? Jó kérdés, járjunk utána!

Mi történik, ha a KGFB hatálya alatt eladjuk a biztosított kocsit?

Az első és legfontosabb szabály ilyen esetben, hogy az adásvételi szerződés másolatát gőzerővel be kell juttatni a biztosítóhoz vagy az alkuszhoz. Erre azért van szükség, hogy a biztosító elindíthassa a törlési procedúrát, hiszen a jogviszony megszűnése értelmében a kockázatviselést sztornózni, a fizetési kötelezettséget pedig hatálytalanítani szükséges. Amennyiben a díjfizetési ütem értelmében a rendezettség túlmutat az aktuális keltezésen, úgy a biztosító természetesen részarányosan köteles visszafizetni a fennmaradó összeget. Így meg is van a címkérdés válasza, a pénz visszajár.

Mi van akkor, ha veszünk egy másik autót? Ilyenkor mi a bevett rutin?

Na, ez már egy komplexebb, összetettebb eljárás. Akár új, akár használt járgányról szól a fáma, így is, úgy is a vásárlás napjától már rendelkeznie kell az üzembentartónak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, különben retorzióként számítani kell fedezetlenségi díj terhelésére is, amely egy törvényileg szabályozott napi tarifa. Ha sikerült megkötni a biztosítóval a szerződést, a fedezeti igazolás okmányirodában történő bemutatásával a nevünkre tudjuk íratni a járművet, illetve ily módon a forgalmiba is bejegyezhetők a szükséges infók. Ebben az esetben az alábbi dokumentumokat szükséges eljuttatni a biztosító vagy alkusz céghez: adásvételi szerződés másolata és forgalmi engedély másolata. Fordítsunk kellő figyelmet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás folyamataira, mert rengeteg felesleges problémától megkímélhetjük magunkat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata