Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Audi Q4 e-tron – megkezdődött a gyártás a szászországi Zwickauban

Audi Q4 E-tron

A szászországi Zwickauban megkezdődött a teljesen elektromos kompakt modell, az Audi Q4 e-tron gyártása. Ez az első elektromos szabadidő-autó, amit az Audi Németországban gyárt – olvasható az Audi oldalán.

Az Audi Q4 e-tron világpremierjét április közepén tartják

Zwickau és az Audi története időben régre nyúlik vissza, hiszen 1909-ben ebben a városban kezdődött el az Audi-személyautók gyártása. Az utóbbi években a gyár átalakult és ma már kizárólag elektromos autókat gyártanak. Az Audi Q4 e-tron a Volkswagen-csoport által kifejlesztett moduláris elektromos platformra épül. Ugyanazon a gyártósoron történik az összeszerelése, mint a Volkswagen ID.4-é. Az Audi Q4 e-tron összeszerelésében a Volkswagen-gyár mintegy 1400 alkalmazottja vesz részt. Illetve további száz Audi-alkalmazott is részt vett a gyártás elindításában. A karosszériaelemek gyártásához szükséges présszerszámok az Audi saját szerszámgyárából származnak. Az Audi Q4 e-tron kiváló minőségével és használhatóságával garantáltan elkápráztatja majd az autótulajdonosokat. A modell világpremierjét április közepén tartják, az európai autópiacon 2021 nyarától lesz elérhető. Az Audi Q4 e-tronnal vonzó áron lehet belépni az elektromos mobilitás prémium világába. Tágas belső térrel rendelkezik, illetve az információk többrétegű megjelenítését lehetővé tevő műszerfallal is. Ráadásul az Audi Q4 e-tron úttörő a kategóriájában a kiterjesztett valóságelemeket alkalmazó vetített kijelzőjével.

Az Audi 2025-ig több mint húsz teljesen elektromos autóval rukkol elő

Az Audi Q4 e-tron gyártása karbonsemleges, a gyár kizárólag megújuló energiát használ a gyártás során, továbbá hatékony saját hő- és villamoserőművel is rendelkezik. Emellett egyéb erőfeszítéseket is tesz a környezetért, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért az Audi, hiszen az Audi Q4 e-tron életciklusának a végén az autó akkumulátorát újból fel lehet használni vagy újrahasznosítani az akkumulátorgyártás nyersanyagainak kinyerésével. Az Audi itt nem áll meg, hiszen tovább folytatja a fejlesztéseket és arra törekszik, hogy 2025-ig több mint húsz teljesen elektromos autóval rukkoljon elő. Mindemellett pedig tovább szeretné bővíteni a konnektoros hibridjeinek a számát is. Az ingolstadti és a neckarsulmi gyárak, vagyis az Audi fő gyártási helyszínei szintén bekapcsolódnak az elektromos autók gyártásába. A tervek szerint 2022-ben elkészül az első olyan Audi, mely a Porschéval közösen fejlesztett PPE, vagyis prémium elektromos platformra épül.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.