Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amit mindenkinek tudnia kéne a saját autójáról

Nem mindenki szereti szenvedélyesen az autóját, és valójában a legtöbb ember az utakon csak közlekedéshez használja gépjárművét. Csak kérdezzen meg egy átlagembert arról, hogy mi a különbség a dízelmotoros turbófeltöltő, valamint a dízel befecskendező között, és nézze meg mi történik. Van néhány dolog viszont, amit mindenkinek illene tudnia még akkor is, ha nem feltétlenül autós szakértők, viszont rengeteg tudnivaló van, ami ahhoz járul hozzá, hogy biztonságosan vezethessünk az úton.

Az üzemanyagtartály ajtajának oldala, az ablaktörlők cseréjének ideje

Az üzemanyag tartály helyes oldalának ismerete megakadályozza a frusztrációt, hiszen mindenkit idegesíthet ez a jelenség a benzinkúton, önt legfőképpen. Általában van egy mutató a műszerfalon, ami jelzi, hogy a melyik oldalon van az üzemanyagtartály ajtaja. Próbálja meg idővel megjegyezni, hogy melyik ez az oldal, hogy a későbbiekben ne legyen fennakadás a benzinkúton. Ha az ablaktörlő lapjai nagy szélcsíkot hagynak a szélvédőn, akkor a használatuk közben nehezebben fog kilátni, ilyenkor azonnal le kell cserélni őket, hiszen csökken a látási viszony, ami akár veszélyes is lehet. Az ablaktörlő cseréje könnyű, és akár saját maga is kicserélheti ezeket, de ha nem magabiztos ezen a téren, akkor még mindig ott van az autószerelő, valamint az autószervíz lehetősége, ahol szívesen kicserélik majd önnek az ablaktörlőket.

Amit a kijelzőn levő fényjelzések jelentenek

A lámpák és fényjelzések a kijelzőn azért vannak, hogy hamarabb észrevegye az autó hibáit, tehát a fényjelzések a helyes karbantartásban tudnak segíteni. Ha nem tudja, hogy mit jelentenek a kijelzőn a jelzések, akkor potenciálisan akár helyrehozhatatlan károkat is okozhat, ami később egy nagyon drága mulatság lesz. Üljön le tehát pár percre és vegye elő az autó kézikönyvét, amelyben megtalálhatóak a fényjelzések és azok jelentései. A gumiabroncsok elhasználódásának ideje is egy nagyon fontos tudnivaló, hiszen a kopott gumikkal való közlekedés igen veszélyes lehet, hiszen az alacsonyabb fékezési erővel rendelkező útnak nagyon kevés tapadása van, és a kopott abroncsok növelik egy esetleges baleset kockázatát. Vannak olyan dolgok tehát, amiket mindenkinek érdemes tudni a saját autójáról annak érdekében, hogy az utakon ne sodorja veszélybe saját és embertársai életét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.