fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Alsó kategóriás gumiabroncsot csak átlagos körülményekhez válasszunk!

Tudta, hogy a gumiabroncs kiválasztásában nem csak az autó típusa számít? Vajon egy prémium, vagy egy alacsony árkategóriás bírja jobban a vezetést nehezített, netán extrém körülmények között? Nem nehéz a válasz. Ahhoz is igazodjon a gumiválasztás, mire és hogyan használjuk az autót.

Ha már az autó jó, ne az abroncson spóroljunk!

Aki csak átlagos utakon, vezetési körülmények között használja az autóját, viszont többféle gumiabroncsot elhasznált már a prémiumtól az alsó kategóriásig, tapasztalhatta: olyan nagy különbséget azért nem lehet felfedezni köztük. Egészen addig kiválóan megfelel a középkategóriás abroncs, amíg nincs kitéve az autó nehezített útviszonyoknak, nagyobb igénybevételnek. Ha például munkahelyet, lakóhelyet változtatunk, és sokat kell majd autópályán hajtanunk, érdemes minőségi kategóriára váltani – hosszú távon jobban megéri. A nagyobb sebesség is nagyobb igénybevétel a gumiabroncsnak, de az sem mindegy, hogy milyen időjárási körülmények között használjuk jellemzően. Ha rendszeresen tele van az autó, vagy nagy terhet szállítunk, az is jobban megterheli az abroncsot, mintha mindig csak egy ember furikázna el vele egyedül a munkahelyére. A nagyobb teljesítmény is jobb abroncsot igényel, tehát a prémium kategóriás autóhoz hasonló színvonalú gumiabroncsot válasszunk! Ha már megvan a jó autó, ezen nem érdemes spórolni. Minden autóhoz a minőség a legbiztonságosabb választás, de a nagy teljesítményű autóknál arra is gondolnunk kell: előbb-utóbb ki akarjuk próbálni, mit bír. Nehogy a vacak abroncson, gumin múljon a baleset!

Elég egy középhegység

Ha olcsóbb gumikban gondolkodunk, vagy annyit bír a pénztárcánk, vegyük át még egyszer: használjuk az autót nagy forróságban – felforrósodik, esetleg megpuhul az aszfalt –, extrém hidegben, hóban, fagyban? Vezetünk havas, jeges, vizes hegyvidéki utakon? Milyen sebességgel közlekedünk: szeretünk repeszteni, vagy nyugodtak vagyunk? Aki jó lelkiismerettel azt mondhatja: nála higgadtabb sofőr nincs, és minden útja nyugodt és eseménytelen a síkvidéken, jó utakon, az az alsó kategóriás gumikkal is eldöcög. Csak nehogy egyszer meglepje az ónos eső! Aki viszont tudja magáról, hogy szívesen beletapos a gázba – így alkalomadtán muszáj a fékbe is –, vagy gyakran átszeli a svájci Alpokat – igazéból elég egy középhegység –, az nyissa ki jobban a pénztárcáját. Rövidtávon nagyobb befektetés csak a jobb gumiabroncs: egy prémium kategóriás abroncs jóval lassabban kopik, így idővel behozza az árkülönbséget – és a balesetektől is megóvhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata