Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Alsó kategóriás gumiabroncsot csak átlagos körülményekhez válasszunk!

Tudta, hogy a gumiabroncs kiválasztásában nem csak az autó típusa számít? Vajon egy prémium, vagy egy alacsony árkategóriás bírja jobban a vezetést nehezített, netán extrém körülmények között? Nem nehéz a válasz. Ahhoz is igazodjon a gumiválasztás, mire és hogyan használjuk az autót.

Ha már az autó jó, ne az abroncson spóroljunk!

Aki csak átlagos utakon, vezetési körülmények között használja az autóját, viszont többféle gumiabroncsot elhasznált már a prémiumtól az alsó kategóriásig, tapasztalhatta: olyan nagy különbséget azért nem lehet felfedezni köztük. Egészen addig kiválóan megfelel a középkategóriás abroncs, amíg nincs kitéve az autó nehezített útviszonyoknak, nagyobb igénybevételnek. Ha például munkahelyet, lakóhelyet változtatunk, és sokat kell majd autópályán hajtanunk, érdemes minőségi kategóriára váltani – hosszú távon jobban megéri. A nagyobb sebesség is nagyobb igénybevétel a gumiabroncsnak, de az sem mindegy, hogy milyen időjárási körülmények között használjuk jellemzően. Ha rendszeresen tele van az autó, vagy nagy terhet szállítunk, az is jobban megterheli az abroncsot, mintha mindig csak egy ember furikázna el vele egyedül a munkahelyére. A nagyobb teljesítmény is jobb abroncsot igényel, tehát a prémium kategóriás autóhoz hasonló színvonalú gumiabroncsot válasszunk! Ha már megvan a jó autó, ezen nem érdemes spórolni. Minden autóhoz a minőség a legbiztonságosabb választás, de a nagy teljesítményű autóknál arra is gondolnunk kell: előbb-utóbb ki akarjuk próbálni, mit bír. Nehogy a vacak abroncson, gumin múljon a baleset!

Elég egy középhegység

Ha olcsóbb gumikban gondolkodunk, vagy annyit bír a pénztárcánk, vegyük át még egyszer: használjuk az autót nagy forróságban – felforrósodik, esetleg megpuhul az aszfalt –, extrém hidegben, hóban, fagyban? Vezetünk havas, jeges, vizes hegyvidéki utakon? Milyen sebességgel közlekedünk: szeretünk repeszteni, vagy nyugodtak vagyunk? Aki jó lelkiismerettel azt mondhatja: nála higgadtabb sofőr nincs, és minden útja nyugodt és eseménytelen a síkvidéken, jó utakon, az az alsó kategóriás gumikkal is eldöcög. Csak nehogy egyszer meglepje az ónos eső! Aki viszont tudja magáról, hogy szívesen beletapos a gázba – így alkalomadtán muszáj a fékbe is –, vagy gyakran átszeli a svájci Alpokat – igazéból elég egy középhegység –, az nyissa ki jobban a pénztárcáját. Rövidtávon nagyobb befektetés csak a jobb gumiabroncs: egy prémium kategóriás abroncs jóval lassabban kopik, így idővel behozza az árkülönbséget – és a balesetektől is megóvhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata