Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A megkímélt autó

Gyakori hirdetési fogás, hogy az eladni kívánt járgányt, mint megkímélt, garázsban tartott autót, az első tulajdonostól ajánlják. Érdemes azonban elgondolkodni, hogy mit is jelent valójában a megkímélt autó.

Használni vagy kímélni?

Az autó arra van, hogy használják és vele A pontból B pontba hajtson a tulajdonosa, megkímélve a lábát és az idejét. Tehát nem lehet abból kiindulni, hogy a megkímélt autó a garázsban tartott és alig használt. Az természetesen igaz, hogy minél kevesebbet fut egy jármű, annál kevésbé vannak elhasználódva bizonyos alkatrészei. Csakhogy az állásra ítélt jármű sem marad meg eredeti, új állapotában, sőt: azt lehet mondani, hogy az egy helyben álló, garázsban senyvedő autó is elhasználódik valahogy, még meghibásodni is képes, akár az is előfordul, hogy – látszólag minden ok nélkül – el sem indul. Az autó megkímélése tehát sokkal összetettebb dolog és a rendeltetés szerű használat mellett a rendszeres és szakszerű karbantartást jelenti elsősorban.

Hogyan kíméljük az autót?

Az autó kímélése nem azt jelenti, hogy a gázpedál helyett is inkább a féket használjuk, vagy esőben, sárban, fagyban és hóban a garázsban tartjuk. Azt viszont igen, hogy időről időre megfelelő tisztítószerek használatával megmossuk, télen gyakrabban, mint nyáron, hogy nyáron nyári gumit, télen téli gumit szerelünk rá. Nem állunk fel vele magas szegélyre, nem hajtunk rá minden csatornafedélre és nem ugratjuk bele minden kátyúba. Már amennyire ez a magyar utakon lehetséges. Nem annyira az üléshuzatra és a gumiszőnyeg tisztaságára ügyelünk (persze azért arra is) mint inkább arra, hogy a szervizkönyv előírásait betartva végeztessük el a rendszeres karbantartást, javítást. Arra, hogy mindig az előírt üzemanyagot, kenőanyagot, hűtőfolyadékot, ablakmosót használjuk. A meghibásodásokat haladéktalanul és lehetőleg szervizben javíttassuk ki, még mielőtt nagyobb kár keletkeznek a járműben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata