Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A legnagyobb darabszámban értékesített autó

Toyota Corolla kereke

Mióta megszülettek az autógyártó vállalatok, folyamatosan rivalizálnak egymással. Hogy melyik a legjobb autó, arra nincs egyértelmű válasz, viszont sokat sejtet, hogy melyikből adták el a legtöbbet. Mi kell ahhoz, hogy egy maghatározott autóból a legtöbbet adják el világszerte? A kérdésre roppant összetett a válasz. Nyilván fontos, hogy jól nézzen ki, praktikusak legyenek a méretei és tökéletesen megbízható legyen. A japánok tudják, hogy mi a siker titka, ugyanis a Toyota Corolla végzett az összesített eladási lista élen.

Egy világhódító dinasztia 12 generációja

Az első Toyota Corollát 1966-ban mutatták be, és alig néhány év múlva, már tartott is a világot meghódító hadjárat. Az első modell egy kétajtós szedán változat volt, ám alig egy év elteltével már gyártották a négyajtós verziót is. Egyszerűen azért, mert nem sajnálták az időt és az energiát piackutatásra fordítani, ami megmutatta nekik, hogy jelen modell esetében a négyajtós megoldás a kelendőbb változat. A második generáció 1970-ben debütált, és ha lehet, még sikeresebben koptatta az aszfaltot, mint az első típus. Minden új modell esetén kijelenthető, hogy néhány centivel növelték a tengelytávot. 1983-ban jelent meg az ötödik generáció, ami azért mondható különlegesnek, mert innentől fogva a kupé verziót leszámítva az összes Corolla első kerékmeghajtást kapott. A tervezés és termelés egy kicsit sem lassult, ennek köszönhetően gyakorlatilag ötévente legurult a gyártósorról egy új Toyota Corolla-generáció. Jelenleg a tizenkettedik szériánál járunk, amely az előzőkhöz hasonlatosan folyamatosan ostromolja a világ minden táján az eladási listák élét.

Világrekord a számok tükrében

Bár kezdetben még nehezen férkőztek a japán autók a nyugati autóstársadalom bizalmába, a Toyota és főleg a Corolla, gyorsan az egyik legkedveltebb típussá nőtte ki magát. Mindez azt eredményezte, hogy a gyártó túl van több 43 millió darab értékesítésén. Érdekesség, hogy olyan gyors ütemben fogytak az autók, hogy a gyártó nem tudta megmondani, kinek a tulajdonába került a negyvenmilliomodik gépkocsi. A siker egyébként töretlennek mondható, hiszen a teljes vizsgált 2019-es esztendő tekintetében, a Corollát értékesítették a legnagyobb darabszámban, konkrétan 534 ezer 454 darabot adtak el a világ minden részén. Tovább emeli a japán gyártó sikerét, hogy a tavalyi értékesítések tekintetében a második helyen is egy Toyota, a RAV4 áll több mint 400 ezres eladott példányszámmal. Az adatok ismeretében bátran javasolhatjuk, hogy ha valaki saját autógyár létrehozásával töltené a szabad hétvégéit, kérjen tanácsot a Toyota vezetőitől.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata