Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A legnagyobb darabszámban értékesített autó

Toyota Corolla kereke

Mióta megszülettek az autógyártó vállalatok, folyamatosan rivalizálnak egymással. Hogy melyik a legjobb autó, arra nincs egyértelmű válasz, viszont sokat sejtet, hogy melyikből adták el a legtöbbet. Mi kell ahhoz, hogy egy maghatározott autóból a legtöbbet adják el világszerte? A kérdésre roppant összetett a válasz. Nyilván fontos, hogy jól nézzen ki, praktikusak legyenek a méretei és tökéletesen megbízható legyen. A japánok tudják, hogy mi a siker titka, ugyanis a Toyota Corolla végzett az összesített eladási lista élen.

Egy világhódító dinasztia 12 generációja

Az első Toyota Corollát 1966-ban mutatták be, és alig néhány év múlva, már tartott is a világot meghódító hadjárat. Az első modell egy kétajtós szedán változat volt, ám alig egy év elteltével már gyártották a négyajtós verziót is. Egyszerűen azért, mert nem sajnálták az időt és az energiát piackutatásra fordítani, ami megmutatta nekik, hogy jelen modell esetében a négyajtós megoldás a kelendőbb változat. A második generáció 1970-ben debütált, és ha lehet, még sikeresebben koptatta az aszfaltot, mint az első típus. Minden új modell esetén kijelenthető, hogy néhány centivel növelték a tengelytávot. 1983-ban jelent meg az ötödik generáció, ami azért mondható különlegesnek, mert innentől fogva a kupé verziót leszámítva az összes Corolla első kerékmeghajtást kapott. A tervezés és termelés egy kicsit sem lassult, ennek köszönhetően gyakorlatilag ötévente legurult a gyártósorról egy új Toyota Corolla-generáció. Jelenleg a tizenkettedik szériánál járunk, amely az előzőkhöz hasonlatosan folyamatosan ostromolja a világ minden táján az eladási listák élét.

Világrekord a számok tükrében

Bár kezdetben még nehezen férkőztek a japán autók a nyugati autóstársadalom bizalmába, a Toyota és főleg a Corolla, gyorsan az egyik legkedveltebb típussá nőtte ki magát. Mindez azt eredményezte, hogy a gyártó túl van több 43 millió darab értékesítésén. Érdekesség, hogy olyan gyors ütemben fogytak az autók, hogy a gyártó nem tudta megmondani, kinek a tulajdonába került a negyvenmilliomodik gépkocsi. A siker egyébként töretlennek mondható, hiszen a teljes vizsgált 2019-es esztendő tekintetében, a Corollát értékesítették a legnagyobb darabszámban, konkrétan 534 ezer 454 darabot adtak el a világ minden részén. Tovább emeli a japán gyártó sikerét, hogy a tavalyi értékesítések tekintetében a második helyen is egy Toyota, a RAV4 áll több mint 400 ezres eladott példányszámmal. Az adatok ismeretében bátran javasolhatjuk, hogy ha valaki saját autógyár létrehozásával töltené a szabad hétvégéit, kérjen tanácsot a Toyota vezetőitől.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.