Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb buktatók egy műszaki vizsgán

Fékkarbantartás

Hamarosan műszaki vizsgára kell vinni a kocsit? Egyáltalán nem szerencsés, ha a vizsga során derülnek ki az autóval kapcsolatos problémák. Célszerű átnézni azt a nagy esemény előtt, sőt a legjobb, ha szervizben is sor kerül az átvizsgálásra. Mutatjuk, hogy melyek a leggyakoribb buktatók a műszaki vizsga során.

Melyek a leggyakrabban előforduló buktatók a műszaki vizsga során?

Mit vizsgálnak a műszaki vizsgán? Egyrészt azt, hogy nem sérült-e az autó, továbbá arra is kíváncsiak, hogy a főbb részegységek tudják-e produkálni a gyártás során meghatározott minimumértékeket. A cél az, hogy kiderüljön, az autó biztonsággal használható-e. Az ellenőrzés során a leggyakoribb buktató a nem megfelelő műszaki állapot, illetve az engedély nélkül történt átalakítás. Problémát okozhatnak a silány minőségű, hamis alkatrészek, amelyek balesetveszélyes állapotot eredményezhetnek. Fontos továbbá, hogy a szélvédőn nem lehet repedés, minden világítóberendezésnek működnie kell, a búrák nem lehetnek töröttek vagy repedtek, az abroncsok nem lehetnek repedezettek, a fényszóró legyen beállítva és az ablaktörlő dolgozzon csíkok nélkül, illetve foltmentesen. Az utastérben is érdemes ellenőrzést végezni a műszaki vizsga előtt. Fontos, hogy a hibajelző és visszajelző fények működjenek, az ülések legyenek stabilan rögzítve és állíthatóságuk egyszerű legyen, működjön a duda, az ablaktörlő és a mosóberendezés. Továbbá a biztonság érdekében fontos, hogy ne legyen gond a biztonsági övvel, a csévélővel és a csatlakozóval. Mindemellett pedig ellenőrizni kell a szellőzést és a páramentesítést, valamint az elakadásjelző és az elsősegélycsomag meglétét.

Érdemes igénybe venni a szervizek vizsgára felkészítő szolgáltatását

Sokan nem is gondolnak rá, de az engedély nélküli átalakítás csapdájába könnyen bele lehet esni. Elég hozzá lesötétíteni az üvegeket vagy kicseréltetni a kormányt egy sportosabbra. Tisztában kell lenni azzal, hogy a gyártó által pontosan rögzítve vannak az autó paraméterei és a lehetséges eltérések rátái is, amelyeken belül el lehet térni az eredetitől. Azonban a meghatározott határoktól jobban nem lehet különbözni. Továbbá az is fontos, hogy átalakítás során kizárólag forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező alkatrészeket lehet használni. Szóval ezeket a buktatókat érdemes elkerülni és rendszeresen szervizeltetni az autót, így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések a műszaki vizsga során. A szervizek a vizsgára felkészítő szolgáltatásuk során mindent átnéznek, hogy az éles minősítésen már ne merüljön fel probléma.