Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A leggyakoribb buktatók egy műszaki vizsgán

Fékkarbantartás

Hamarosan műszaki vizsgára kell vinni a kocsit? Egyáltalán nem szerencsés, ha a vizsga során derülnek ki az autóval kapcsolatos problémák. Célszerű átnézni azt a nagy esemény előtt, sőt a legjobb, ha szervizben is sor kerül az átvizsgálásra. Mutatjuk, hogy melyek a leggyakoribb buktatók a műszaki vizsga során.

Melyek a leggyakrabban előforduló buktatók a műszaki vizsga során?

Mit vizsgálnak a műszaki vizsgán? Egyrészt azt, hogy nem sérült-e az autó, továbbá arra is kíváncsiak, hogy a főbb részegységek tudják-e produkálni a gyártás során meghatározott minimumértékeket. A cél az, hogy kiderüljön, az autó biztonsággal használható-e. Az ellenőrzés során a leggyakoribb buktató a nem megfelelő műszaki állapot, illetve az engedély nélkül történt átalakítás. Problémát okozhatnak a silány minőségű, hamis alkatrészek, amelyek balesetveszélyes állapotot eredményezhetnek. Fontos továbbá, hogy a szélvédőn nem lehet repedés, minden világítóberendezésnek működnie kell, a búrák nem lehetnek töröttek vagy repedtek, az abroncsok nem lehetnek repedezettek, a fényszóró legyen beállítva és az ablaktörlő dolgozzon csíkok nélkül, illetve foltmentesen. Az utastérben is érdemes ellenőrzést végezni a műszaki vizsga előtt. Fontos, hogy a hibajelző és visszajelző fények működjenek, az ülések legyenek stabilan rögzítve és állíthatóságuk egyszerű legyen, működjön a duda, az ablaktörlő és a mosóberendezés. Továbbá a biztonság érdekében fontos, hogy ne legyen gond a biztonsági övvel, a csévélővel és a csatlakozóval. Mindemellett pedig ellenőrizni kell a szellőzést és a páramentesítést, valamint az elakadásjelző és az elsősegélycsomag meglétét.

Érdemes igénybe venni a szervizek vizsgára felkészítő szolgáltatását

Sokan nem is gondolnak rá, de az engedély nélküli átalakítás csapdájába könnyen bele lehet esni. Elég hozzá lesötétíteni az üvegeket vagy kicseréltetni a kormányt egy sportosabbra. Tisztában kell lenni azzal, hogy a gyártó által pontosan rögzítve vannak az autó paraméterei és a lehetséges eltérések rátái is, amelyeken belül el lehet térni az eredetitől. Azonban a meghatározott határoktól jobban nem lehet különbözni. Továbbá az is fontos, hogy átalakítás során kizárólag forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező alkatrészeket lehet használni. Szóval ezeket a buktatókat érdemes elkerülni és rendszeresen szervizeltetni az autót, így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések a műszaki vizsga során. A szervizek a vizsgára felkészítő szolgáltatásuk során mindent átnéznek, hogy az éles minősítésen már ne merüljön fel probléma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson