Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb buktatók egy műszaki vizsgán

Fékkarbantartás

Hamarosan műszaki vizsgára kell vinni a kocsit? Egyáltalán nem szerencsés, ha a vizsga során derülnek ki az autóval kapcsolatos problémák. Célszerű átnézni azt a nagy esemény előtt, sőt a legjobb, ha szervizben is sor kerül az átvizsgálásra. Mutatjuk, hogy melyek a leggyakoribb buktatók a műszaki vizsga során.

Melyek a leggyakrabban előforduló buktatók a műszaki vizsga során?

Mit vizsgálnak a műszaki vizsgán? Egyrészt azt, hogy nem sérült-e az autó, továbbá arra is kíváncsiak, hogy a főbb részegységek tudják-e produkálni a gyártás során meghatározott minimumértékeket. A cél az, hogy kiderüljön, az autó biztonsággal használható-e. Az ellenőrzés során a leggyakoribb buktató a nem megfelelő műszaki állapot, illetve az engedély nélkül történt átalakítás. Problémát okozhatnak a silány minőségű, hamis alkatrészek, amelyek balesetveszélyes állapotot eredményezhetnek. Fontos továbbá, hogy a szélvédőn nem lehet repedés, minden világítóberendezésnek működnie kell, a búrák nem lehetnek töröttek vagy repedtek, az abroncsok nem lehetnek repedezettek, a fényszóró legyen beállítva és az ablaktörlő dolgozzon csíkok nélkül, illetve foltmentesen. Az utastérben is érdemes ellenőrzést végezni a műszaki vizsga előtt. Fontos, hogy a hibajelző és visszajelző fények működjenek, az ülések legyenek stabilan rögzítve és állíthatóságuk egyszerű legyen, működjön a duda, az ablaktörlő és a mosóberendezés. Továbbá a biztonság érdekében fontos, hogy ne legyen gond a biztonsági övvel, a csévélővel és a csatlakozóval. Mindemellett pedig ellenőrizni kell a szellőzést és a páramentesítést, valamint az elakadásjelző és az elsősegélycsomag meglétét.

Érdemes igénybe venni a szervizek vizsgára felkészítő szolgáltatását

Sokan nem is gondolnak rá, de az engedély nélküli átalakítás csapdájába könnyen bele lehet esni. Elég hozzá lesötétíteni az üvegeket vagy kicseréltetni a kormányt egy sportosabbra. Tisztában kell lenni azzal, hogy a gyártó által pontosan rögzítve vannak az autó paraméterei és a lehetséges eltérések rátái is, amelyeken belül el lehet térni az eredetitől. Azonban a meghatározott határoktól jobban nem lehet különbözni. Továbbá az is fontos, hogy átalakítás során kizárólag forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező alkatrészeket lehet használni. Szóval ezeket a buktatókat érdemes elkerülni és rendszeresen szervizeltetni az autót, így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések a műszaki vizsga során. A szervizek a vizsgára felkészítő szolgáltatásuk során mindent átnéznek, hogy az éles minősítésen már ne merüljön fel probléma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata