Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

5 jel, amikből a benzines injektor hibájára következtethetsz

Két befecskendező egymás mellett

Minden autótulajdonosnak érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen jelekből következtethet injektorhibára. Összegyűjtöttük az említett alkatrész meghibásodásának öt leggyakoribb jelét. Nézzük, mikre kell figyelni!

Mi a szerepe az injektornak?

Mielőtt rátérnénk az injektor meghibásodásának öt leggyakoribb jelére, nézzük meg, hogy mit nevezünk injektornak és mi is pontosan a szerepe. Az injektort más néven befecskendezőnek is hívják. Feladata az üzemanyag eljuttatása a motorba. A régebbi típusú autókban ezt a feladatot a porlasztó, vagyis a karburátor végezte el. A porlasztók az üzemanyag motorba való eljuttatása során jelentős terhelésnek vannak kitéve, hiszen magas hőmérsékleten és nagy nyomáson működnek. Precíz kialakítást igényel minden egyes injektor a gyártás során, hiszen minden alkalommal tökéletes pontossággal kell adagolnia az üzemanyagot. Mi okozhatja az injektor meghibásodását? A szennyező anyagok, például a rossz minőségű üzemanyag könnyen kárt tehet benne, hiszen a furatok eltömődését okozhatja.

Melyek a leggyakoribb jelei az injektor meghibásodásának?

Az injektor meghibásodásának leggyakoribb jelei közé sorolható a nehezen induló motor, a gyorsításkor való akadozás és a motor egyenetlen járása. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy ez a hármas nem feltétlenül az injektor meghibásodását jelzi, hiszen a nagynyomású szivattyú elhasználódására is utalhat. További gyakori jele az injektor meghibásodásának a magasabb üzemanyag-fogyasztás, hiszen a probléma hatására nem megfelelő annak adagolása. Mindemellett pedig a kipufogón távozó szokatlan füst is jelezheti az injektor meghibásodását. Ez annak az eredménye, hogy nem megfelelő mennyiségű üzemanyag kerül befecskendezésre, így az égés nagyobb füsttel jár. A jelek észrevételét követően érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, aki bevizsgálja az injektorokat és amennyiben szükséges, elvégzi a javításokat. Ezáltal megelőzhető, hogy még drágább legyen az autó éves fenntartása. Fontos tudni, hogy az elektronikus vezérlés miatt költséges lehet az injektorok meghibásodása, hiszen az elektronika cseréje akár félmilliós plusz költséget is jelenthet. Milyen lépésekből áll az injektorok felújítása? Első lépésként a szakemberek bevizsgálják az injektorokat. Ezt követően az eredmények ismeretében megállapítják az injektorok állapotát és meghatározzák a szükséges javítási munkálatokat. Utóbbiak során sor kerül az injektorok szétszerelésére, az új alkatrészek beszerelésére, a tömítőkészlet cseréjére és végül a működés ellenőrzésére.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata