Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

2025-től nem gyártanak belsőégésű motorral felszerelt Peugeot-t, Opelt és Citroënt

A PSA francia autókonszern 2025-től már kizárólag elektromos és hibrid autókat gyárt. Sem  Peugeot-ból, sem Opelből, sem Citroënből nem készül ezután belsőégésű motorral felszerelt verzió. Bővül viszont a modellpaletta, emellett hamarosan jönnek az önvezető autók is.

Negyvenféle elektromos és hibrid modell

A PSA Peugeot–Citroën francia autókonszern hivatalosan bejelentette: 2025-től már kizárólag elektromos és hibrid autókat gyárt, addigra negyven ilyen modellel jelentkezik majd. A PSA ehhez az Opel technológiáját alkalmazza. A PSA, amely Európa második legnagyobb autógyártójának számít, tavaly vette meg 2,5 milliárd dollárért az Opel és a Vauxhall márkákat az egyesült államokbeli General Motorstól. A világ vezető autógyártói közül elsőként a kínai tulajdonban lévő svéd Volvo mond le a belsőégésű motorok gyártásáról és azt tervezi, hogy 2019-től minden új autója már kizárólag elektromos meghajtású vagy hibrid lesz.

Fejlesztik az önvezető modelleket is

A PSA francia járműgyártó autóinak nyolcvan százaléka valamilyen mértékben önvezető lesz 2030-ra, ezen belül tíz százalékuk 4-es vagy 5-ös SAE szintű lesz. A SAE, azaz Society of Automotive Engineers International 2014-ben egy szabvány formájában definiálta az autonóm gépjárművek terminológiáját, illetve megfogalmazta azok szintjeit az automatizáltság tekintetében. A 4-es szint magas szintű automatizáltságot jelent, amikor az automata járművezető-rendszer irányítja az összes dinamikus vezetési műveletet, még akkor is, ha a járművet vezető ember nem megfelelően reagál egy beavatkozási kérésre. A legmagasabb, 5-ös szint azt jelenti, hogy a jármű ember nélkül is közlekedhet. 2026-ig tervezi az autókonszern a visszatérést az Amerikai Egyesült Államok autópiacára, ahonnan már több mint húsz éve vonult ki.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.