Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

2025-től nem gyártanak belsőégésű motorral felszerelt Peugeot-t, Opelt és Citroënt

A PSA francia autókonszern 2025-től már kizárólag elektromos és hibrid autókat gyárt. Sem  Peugeot-ból, sem Opelből, sem Citroënből nem készül ezután belsőégésű motorral felszerelt verzió. Bővül viszont a modellpaletta, emellett hamarosan jönnek az önvezető autók is.

Negyvenféle elektromos és hibrid modell

A PSA Peugeot–Citroën francia autókonszern hivatalosan bejelentette: 2025-től már kizárólag elektromos és hibrid autókat gyárt, addigra negyven ilyen modellel jelentkezik majd. A PSA ehhez az Opel technológiáját alkalmazza. A PSA, amely Európa második legnagyobb autógyártójának számít, tavaly vette meg 2,5 milliárd dollárért az Opel és a Vauxhall márkákat az egyesült államokbeli General Motorstól. A világ vezető autógyártói közül elsőként a kínai tulajdonban lévő svéd Volvo mond le a belsőégésű motorok gyártásáról és azt tervezi, hogy 2019-től minden új autója már kizárólag elektromos meghajtású vagy hibrid lesz.

Fejlesztik az önvezető modelleket is

A PSA francia járműgyártó autóinak nyolcvan százaléka valamilyen mértékben önvezető lesz 2030-ra, ezen belül tíz százalékuk 4-es vagy 5-ös SAE szintű lesz. A SAE, azaz Society of Automotive Engineers International 2014-ben egy szabvány formájában definiálta az autonóm gépjárművek terminológiáját, illetve megfogalmazta azok szintjeit az automatizáltság tekintetében. A 4-es szint magas szintű automatizáltságot jelent, amikor az automata járművezető-rendszer irányítja az összes dinamikus vezetési műveletet, még akkor is, ha a járművet vezető ember nem megfelelően reagál egy beavatkozási kérésre. A legmagasabb, 5-ös szint azt jelenti, hogy a jármű ember nélkül is közlekedhet. 2026-ig tervezi az autókonszern a visszatérést az Amerikai Egyesült Államok autópiacára, ahonnan már több mint húsz éve vonult ki.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!