Autószerviz Szeged: Árajánlatot kérek   
Tel: +36 62 554 013; E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Gyors autószerviz 2.0 TDI motor hiba

Akinek 2.0 TDI-d motorral hajtott Volkswagen, Audi, Skoda, Seat autója van, az most nagyon figyeljen! A saját érdekében.

Miről is van szó?

auto-tdi-hiba-javitas

Interneten már több helyen megjelent egy bosszantó és rendkívül drága hiba leírása. Néhány napja mi magunk is találkoztunk vele  autószervizünkben. Van megoldás!

Mi okozza a problémát?

auto-tdi-olajpumpa-tengely

Ezekben a motorokban a kiegyensúlyozó tengelyeket (balansz tengelyeket) és az olajszivattyút ugyanaz az erőátviteli egység mozgatja. Ehhez csatlakozik egy hatszögletű tengely, amely már az olajszivattyút forgatja. A kevésbé tartós anyagból készült és nem megfelelően illesztett tengely elkopik, átfordul és jönnek is a problémák.

Miket vág gajra?

balansz-tengely-altal-tonkretett-alkatreszek

Először a turbófeltöltő és annak csapágyai mennek tönkre, a sort a 16 db hidrotőke követi. Tönkre mennek a főtengely és vezérműtengely csapágyai is, végül a meghibásodás sorát a henger és dugattyúgyűrűi zárják, mindez a megfelelő intenzitású kenés hiányában, melynek oka a már említett cca 2.000 Ft os hatszögletű tengely miatt.

KI LEHET A FELELŐS?

14074493_291549311223092_1501087050_o

Jóslatok és találgatások helyett legyen annyi elég, hogy tervezési hiba, elhanyagolt karbantartás, kevésbé megfelelő kenőanyag, vagy anyaghiba miatt alakult ki a fent említett hibasorozat. Mindenképp meg kell állapítanunk, hogy Ügyfelünk tulajdonában lévő meghibásodott gépjármű 0 km-es kora óta Ügyfelünk tulajdonát képezi és minden előírt karbantartást, szervizműveletet megkapott.

MIT TEHETÜNK?

balansz-tengely-csere

Tényként kimondhatjuk, hogy, százezer kilométernyi futás után fokozottan ellenőrizni kell a fent leírt erőforrással szerelt gépjárművek motorjának működését! Ugyanis a hibának nincs előjele, kopogást hallani, akadozó motort érezni. Semmi kívülről érzékelhető jelzést nélkül, hirtelen áll be a totális hiba. Várjuk autószervizünkben!

Tudjuk a megoldást!

gyors-szerviz-szeged

Szervizünk már ismeri a jelenséget, tudja a megoldást. Meg kell előzni a bajt. Az ugyanis mégsem járja, hogy egy párezer forintos alkatrész miatt milliós kár keletkezzen egy amúgy rendesen karbantartott, kényelmes, kedvelt és elismert típusú, kategóriájú autóban. Kovács Autó Bosch Car Autószerviz Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85. Telefon: +36 62 554-013

.

Árajánlat, időpont kérés
Kérem töltsön ki minden mezőt!
Max file size is 50 MB. A pontos beazonosítás érdekében lehetőség szerint csatolja forgalmi engedélyének fotóját.
Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni, kérjük hívja a +36 62/554-013 telefonszámot!